Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 1:1Znovu bez výhry! Trenér Jarolím trápící se Boleslav stále neprobral

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Ladra 1 : 0
83. Gonzalez 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Ani na sedmý pokus fotbalisté Mladé Boleslavi pod trenérem Jarolímem nevyhráli. Jejich trápení tak pokračuje, neboť tři body nezískali už devět kol! V dohrávaném duelu 17. ligového dějství, který byl v pátek po sněhovém přívalu odložen, sice vedli nad Olomoucí ještě osm minut před koncem, jenže vyrovnávací branka Gonzáleze z penalty je o tři body připravila. Mimochodem šlo o druhý pokutový kop Hanáků v zápase, ten první Houska neproměnil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Greššák z Olomouce a Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Hrůzných sedmnáct minut, co si musel mladoboleslavský kouč prožít. A přitom to šlo ráz na ráz, takže Jarolímova tepová frekvence vyletěla na maximum hned v úvodu dohrávky.

Nejprve ostrý Matějovského zákrok na Housku, po němž sudí Denev pár minut u videa zkoumal, zda by místo žluté karty neměl tasit přece jen červenou. Netasil.

Takřka vzápětí stoprocentní gólová šance Gonzáleze, kterou brankář Diviš vyrazil a s úlevou se díval, jak dobíhající Nešpor míjí bránu. Zanedlouho další velká příležitost španělského legionáře v dresu Hanáků.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi, kterému ukazuje žlutou kartu rozhodčí Alex Denev.

A když po čtvrthodině zvedl domácí trenér ruce vítězoslavně nad hlavu, protože Škoda vyhrál uprostřed hřiště souboj s Poulolou, vybídl ke skórování Ladru a ten se hned při prvním střeleckém pokusu Středočechů na olomouckou bránu zapsal mezi střelce, přišla další rána. Šimek fauloval v šestnáctce Gonzáleze tak okatě, že o penaltě nebylo pochyb.

Houska penaltu zazdil

Exekutor Houska však selhal a Jarolím si proto mohl po zběsilém běhu událostí poprvé oddechnout.

„Udělal jsem v sestavě čtyři vynucené i záměrné změny a nezbývalo mi než věřit, že pomohou," přiznával Jarolím po divokém úvodu, který zažil on i jeho mužstvo s ním.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi se raduje z gólu.

Pro domácí zběsilé minuty nakonec dobře dopadly. Brankář Diviš je opakovaně podržel, Ladra dal gól, takže do jejich řad se postupně vracel klid.

Zmrhal do akce

Po změně stran, kdy se na hřišti v mladoboleslavském dresu stran objevil navrátilec z italského angažmá Zmrhal, to bylo na jejich hře patrné.

Infarktové situace dlouho nepřipouštěli, naopak sami měli blízko k tomu, aby si vedení pojistili. Malinského střílený centr skončil nejprve na tyči, aby tentýž hráč v 73. minutě zamotal hlavu Hubníkovi i brankáři Mandousovi. Olomoucký stoper totiž Malinského centr tečoval a Mandous musel zachraňovat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Zmrhal z Mladé Boleslavi.

Druhý gól však nepřidali a střídající Janošek je pár desítek vteřin po příchodu na hřiště o výhru připravil. V šestnáctce totiž přidržel za dres Chytila a druhý penaltový exekutor Hanáků González už si počínal s přehledem.

Vyrovnal, takže body se dělily a mladoboleslavské čekání na výhru se už natáhlo na devět zápasů. I proto zůstali Středočeši na šestnácté sestupové příčce.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 16. Ladra - 82. González z pen. Rozhodčí: Denev - Hájek, Dohnálek - Franěk (video). ŽK: Matějovský, Šimek, Křapka, Dancák, Janošek - Hála, Nešpor, Poulolo. Bez diváků.
M. Boleslav: Diviš - Douděra, Šimek, Křapka, Mazáň (46. Zmrhal) - Dancák, Matějovský (72. Janošek) - Malinský (84. Budínský), Ladra, Preisler (60. Jakub Klíma) - Škoda (71. Drchal). Trenér: Jarolím.
Olomouc: Mandous - Sladký (74. Chytil), Hubník, Poulolo, Vepřek - González (90.+1 Štěrba), Greššák, Houska (46. Zahradníček), Daněk (90.+2 Zmrzlý), Hála (74. Yunis) - Nešpor. Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: