Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 5:2Dvojitý úder a gól do šatny. Sparťané dál válí, Varům nadělili bůra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Říčka 1 : 0
32. Tomášek 2 : 0
40. Horák 3 : 0
50. Koblasa 3 : 1
52. Sukel´ 4 : 1
56. Říčka 5 : 1
59. Vondráček 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Karlových Varů si dál lámou hlavu, jak dobýt libeňskou O2 arenu. Na ledě Sparty vyhráli v extralize 14. října 2015 a od té doby z něj pravidelně odjížděli smutní. Sérii nezdarů nepřerušili ani v úterním dvaačtyřicátém kole, kdy podlehli Pražanům 2:5. Dvakrát skóroval Říčka, jednou Tomášek, Horák a Sukeľ. O góly Energie se postarali ve třetí třetině Koblasa a Vondráček.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva brankář Karlových Varů Vladislav Habal, Tomáš Mikúš z Karlových Varů, Miroslav Forman ze Sparty a Lukáš Pulpán z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Západočeši bez zraněných opor Rachůnka i Fleka zahrozili jako první. V přečíslení dva na jednoho ale Hladonik přestřelil a další šance už počítala hlavně Sparta. Na Habala však nevyzráli Rousek ani Tomášek, který v tísni jednou rukou neprotlačil puk do sítě.

Dres Pražanů po více než měsíci znovu přetáhl Forman, který se vrátil z hostování v Českých Budějovicích, a rovnou naskočil na křídlo elitní formace, kde byl hodně vidět. V polovině první třetiny předložil zpoza branky kotouč Košťálkovi, jenže Habal utěsnil prostor u pravé tyče. Parta trenérů Hořavy a Jandače přestřílela soupeře 11:5, z gólu však nejásala ani po akci Rouska.

Energie dál spoléhala na brejky, jenže domácí po přestávce stupňovali nápor. Řepík ještě v přesilovce neuspěl, Forman po Kalinově pasu rozezvučel ranou po ledě levou tyč, v polovině duelu se však už O2 arena proměnila ve fontánu sparťanské radosti. Pech vyhrál buly pro Říčku, který dělovkou z mezikruží nasměroval puk pod horní tyč. Uběhlo jen 58 sekund a skóre se opět měnilo. Ve skrumáži dopravil puk do sítě Tomášek. Vary si vyžádaly trenérskou výzvu, rozhodčí ovšem po přezkoumání celé situace gól uznali.

Třetí úder pak týmu z proslulých lázní zasadili sparťané 23 vteřin před koncem prostřední části. Forman při snaze o nahrávku nastřelil protihráče Černocha, od jehož brusle svištěl kotouč k brance, před níž ho jemně ztečoval za Habalova záda Horák.

Sparťané, kteří postrádali zraněného útočníka Sobotku, prahli po dalších trefách. Jenže Energie zabrala a zatápěla. Beránek se ve vlastním oslabení hezky prosmýkl před bránu, jenže Machovského neobelstil. Útočník Energie si to poté ještě v pěstním souboji rozdal s obráncem Němečkem, který měl převahu. Kontaktního zásahu se Energie přece jen dočkala, když v přesilovce nasměroval puk do poloodkyré klece Kobala.

Jenže drama se nekonalo. Vzápětí se totiž probil před karlovarskou branku Sukeľ, který procedil kotouč mezi Habalovými betony. Západočechy pak dorazil Říčka. V samostatném úniku ještě neuspěl, ale o chvíli později střelou zblízka zvýšil na 5:1. Porážku Varů už jen zmírnil v závěru Vondráček.

Sparťané vyhráli doma pošesté za sebou a celkově bodovali už podvanácté v řadě. Dál se tak vyhřívají na první příčce, před druhým Třincem drží dvoubodový náskok.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 31. Říčka (Pech), 32. Tomášek (Košťálek, Rousek), 40. R. Horák (M. Forman, Němeček), 52. M. Sukeľ (Tomášek), 56. Říčka (Buchtele, Košťálek) - 50. Koblasa (Černoch, Kohout), 59. Vondráček (Skuhravý). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:5, navíc Němeček - O. Beránek oba 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček, Košťálek, Kalina, O. Němec, M. Jandus - Řepík, R. Horák, M. Forman - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - A. Kudrna, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, D. Mikyska, Weinhold, Kowalczyk, L. Zábranský ml., Pulpán, Klejna - O. Beránek, T. Mikúš, Hladonik - Vondráček, Skuhravý, Redlich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Vildumetz, M. Zabloudil. Trenér: Pešout.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec