Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 1:6Liberec potvrdil skvělou formu vysokým vítězstvím, dva góly dal Birner

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lenc 0 : 1
21. Birner 0 : 2
28. Gríger 0 : 3
31. Kudla 1 : 3
47. Birner 1 : 4
48. Vlach 1 : 5
56. Pavlík 1 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v 42. kole extraligy v Litvínově 5:1 a po nedělní domácí prohře s Olomoucí (1:2) se vrátili na vítěznou vlnu. Uspěli v šestém z posledních sedmi duelů. Litvínov prohrál teprve podruhé z uplynulých šesti zápasů. Dvěma góly přispěl k vítězství Bílých Tygrů útočník Michal Birner, tři asistence si připsal obránce Tomáš Hanousek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy domácích se zařadil poprvé od 26. prosince slovenský útočník František Gerhát a nastoupil k jubilejnímu 500. utkání v české extralize.

Z vedení se radoval v páté minutě Liberec díky Lencovi, který vyjel zpoza branky na pravý kruh a prostřelil Godlu. V polovině úvodní části mohl zvýšit Pavlík, ale ztroskotal na litvínovském brankáři. Vzápětí na druhé straně v přečíslení dvou na jednoho zakončil Hübl, ale Kváča zasáhl. Liberec pak odolal v oslabení a sám přesilovku také nevyužil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Liberce Petr Kváča a Lukáš Žejdl z Litvínova.

Hned po 50 sekundách druhé části tečoval Hanouskův pokus Birner a zvýšil. Liberec měl i nadále navrch a 28. minutě upravil na 3:0 Gríger, jemuž předložil puk před prázdnou branku Musil.

Vzápětí mohl snížit Žejdl, ale nevyužil ani toho, že měl před sebou odkrytou branku. V polovině utkání už překonal Kváču obránce Kudla, který se trefil jen krátce poté, co se jako sedmý obránce zařadil do hry. Další šance Liberce na zvýšení náskoku měli ještě ve druhé části Jelínek a Kolmann.

Závěrečnou třetinu ovládli hosté. Ve 47. minutě při Štichově vyloučení zakončil kombinaci Birner, jeho druhý gól v utkání kvůli posunuté brance potvrdil až videorozhodčí. Za 32 sekund propálil střelou na lapačku Godlu Vlach a místo slovenského gólmana se postavil do branky Zajíček. Litvínovský náhradník kapituloval v 56. minutě po spolupráci Jelínka s Pavlíkem.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 31. Kudla (Zygmunt, Jarůšek) - 6. Lenc (Rosandič, T. Hanousek), 21. Birner (T. Hanousek, Rosandič), 28. Gríger (A. Musil, A. Najman), 47. Birner (Lenc, Knot), 48. J. Vlach (T. Hanousek, R. Pavlík), 56. R. Pavlík (P. Jelínek). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Bez diváků.
Litvínov: Godla (48. Zajíček) - Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich,, Irving, Ščotka, od 30. navíc Kudla - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Zdráhal, Žejdl, M. Látal - Zygmunt, M. Hanzl, Jarůšek - L. Stehlík, Gerhát, Jícha. Trenér: Országh.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, T. Hanousek, Rosandič, Kolmann, Kunst - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice