Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 3:1Birner a Lenc přihrávali, Bulíř pálil a Liberec se protlačil na třetí místo v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hanousek 1 : 0
15. Bulíř 2 : 0
39. Smoleňák 2 : 1
57. Bulíř 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce zvítězili v utkání 43. kola Tipsport extraligy nad Hradcem Králové 3:1 a svého soupeře porazili potřetí v sezoně. Dva góly si připsal Michal Bulíř, jeho spoluhráči z elitního útoku Michal Birner a Radan Lenc nastřádali oba po třech asistencích. Bílí Tygři vyhráli sedmý z posledních osmi zápasů a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo o bod před Mladou Boleslav.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec dvou libereckých gólů Michal Bulíř (vlevo) v souboji s Dominikem Graňákem z Hradec Králové.

Článek
Fotogalerie

V úvodu se Liberec ubránil při Knotově vyloučení a krátce po skončení oslabení předvedli Bílí Tygři pěknou kombinaci, na jejímž konci stál obránce Hanousek. Najel si z druhé vlny na pravý kruh a přesnou Birnerovu přihrávku proměnil ve vedoucí gól.

Hosté Kváču neohrozili ani v další početní výhodě. V 15. minutě předvedl elitní liberecký útok, jak se má využít chyba soupeře. Při přečíslení tří na jednoho narýsoval Birner přihrávku na Bulíře, který v pokleku z první rozvlnil síť za Lukešem podruhé.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Kevin Klíma z Hradce Králové, Petr Kolmann z Liberce a brankář Hradce Králové Štěpán Lukeš.

Třetí gól měl na hokejce Najman, ale Lukeš předvedl skvělý zákrok. Závěr úvodní třetiny okořenila bitka bez rukavic mezi domácím Musilem a hostujícím Šaldou. O tečku za první třetinou se postaral Blain, jenž orazítkoval horní tyčku Kváčovy branky pár vteřin před sirénou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Druhou třetinu rozehráli aktivněji domácí. Ve 24. minutě byl sám před Lukešem Gríger, ale neuspěl. Hradec se postupně osměloval a zvýšil aktivitu hlavně ve střelbě. Domácí hráči se nikam nehnali. Snížit mohl v polovině zápasu Kevin Klíma, ale Kváča předvedl skvělý zákrok. Na druhé straně nabil Najman Lencovi, jenže nejlepší střelec domácích netrefil.

O další zvýšení náskoku Bílých Tygrů se snažil Šír, ale v úniku byl faulován a navíc se zranil. Nařízeného trestného střílení se ujal Vlach, Lukeš jeho střelu vystihl. V závěru druhé třetiny zvýšil Hradec obrátky. Minutu před koncem třetiny pracoval před Kváčou skvěle kapitán hostí Smoleňák a tečí Blainovy střely snížil na rozdíl jediné branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Cingel a autor prvního gólu Radek Smoleňák z Hradce Králové se radují.

Ta hosty povzbudila a v úvodu třetího dějství si vytvořili tlak. Kváča ale Jankovu střelu zlikvidoval. Domácí kontrovali šancí Musila, ale tjenže rovněž bez efektu. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, větší šance však nebyly.

V 54. minutě dostali hosté možnost další přesilovky, opět ji nevyužili, naopak Liberec udeřil stejně jako v první třetině. Sotva přestál oslabení, vrhl se do útoku. Lenc orazítkoval horní tyč, akce ale pokračoval, puku se zmocnil za brankou Bulíř, vybruslil si před Lukeše a zvýšil na 3:1. Závěr si už svěřenci trenéra Augusty pohlídali.

Předehrávka 43. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. T. Hanousek (Birner, Lenc), 15. Bulíř (Birner, Lenc), 57. Bulíř (Birner, Lenc) - 39. Smoleňák (Blain). Rozhodčí: Kika, Obadal - Kajínek, Axman. Vyloučení: 8:6, navíc A. Musil - Šalda oba 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Rosandič, Kolmann, Derner, T. Hanousek - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, Jank, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Gaspar - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, J. Veselý, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: