Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č. Budějovice 1:6Energie doma dostala od nováčka nařezáno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Doležal 0 : 1
8. Doležal 0 : 2
13. Skuhravý 1 : 2
23. Alderson 1 : 3
45. Pýcha 1 : 4
52. Gilbert 1 : 5
52. Beránek 1 : 6
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v zápase 43. kola extraligy na ledě Karlových Varů 6:1 a po osmi zápasech naplno bodovali. Dvěma góly se na teprve čtvrté výhře Motoru na kluzištích soupeřů v sezoně podílel Zdeněk Doležal. Energie prohrála potřetí za sebou, uspěla jen v jednom z posledních osmi zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic se radují z gólu, který dal Zdeněk Doležal (uprostřed).

Článek

Karlovarští se doma představili po pěti utkáních a proti poslednímu týmu tabulky byli favority. Vývoj utkání však tomu nenasvědčoval. Mimo střeleckého pokusu Fleka v úvodu zápasu, to byli hosté, kteří byli ve všech činnostech lepší.

Skóre otevřel v 5. minutě v útočném pásmu zcela osamocený Doležal. Stejný hráč v 8. minutě opět po hrubce karlovarské obrany přidal i druhou branku. Karlovy Vary se dostaly do zápasu při vyloučení Vydareného, když nahození Pulpána v předbrankovém prostoru tečoval Skuhravý. Dvoubrankové vedení hostům mohl vrátit Beránek, ale jeho gól nebyl po konzultaci s videorozhodčím uznaný z důvodu posunutí branky.

Domácí i v prostředním dějství pokračovali v nevýrazném výkonu a Jihočeši trestali jejich zaváhání. Ve 23. minutě dostal Alderson dostatek času na to, aby zametl odraženou střelu do karlovarské branky. Ve hře plné nepřesností mohl snížit po samostatném nájezdu Vondráček, ale Strmeň proti jeho střele včas sklapl betony. Při jednom z dalších závarů před Novotným obdržel Redlich desetiminutový osobní trest za úder do oblasti krku a hlavy.

Západočeši dohrávající utkání v herní křeči inkasovali v závěrečné třetině ještě třikrát. Nejdříve ve 45. minutě nenápadná Pýchova střela od mantinelu propadla počtvrté za Novotného záda, v 52. minutě se po další fatální hrubce domácí obrany trefil Gilbert a o 39 vteřin později se radoval Plášil. Po šesté obdržené brance dnes nejistého Novotného vystřídal Hamrla. Karlovy Vary tak poprvé v sezoně s Jihočechy prohrály.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Madeta Motor České Budějovice 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Pulpán, Kohout) - 5. Z. Doležal (Štencel), 8. Z. Doležal, 23. Alderson (M. Novák), 45. Pýcha (Karabáček, R. Přikryl), 52. Gilbert, 52. M. Beránek (Toman, Plášil). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 5:4, navíc Redlich (K. Vary) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný (53. Hamrla) - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, Kowalczyk, Zábranský, Pulpán, D. Mikyska - Flek, Hladonik, O. Beránek - Vondráček, Skuhravý, Redlich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Vildumetz, T. Mikúš. Trenér: Pešout.
České Budějovice: Strmeň - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - G. Ville, Toman, M. Beránek - Alderson, Gilbert, M. Novák. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata: