Hlavní obsah

Bizár na ATP Cupu. Fognini vyhrál game bez jediného úderu

Melbourne

Francouzský tenista Benoit Paire je známý svojí prudkou povahou a častou nevyrovnaností výkonů. Proti jinému bouřlivákovi Italovi Fogninimu, to už bylo ale i na něj moc. V jednom gamu dal 28. hráč světa při svém podání čtyři dvojchyby za sebou, a daroval tak Italovi hru úplně zadarmo.

Foto: Kelly Defina, Reuters

Francouzský tenista Benoit Paire během zápasu na ATP Cupu v australském Melbourne.

Článek

Benoit Paire je úkaz a se svým chováním na kurtu si často nezadá ani s Nickem Kyrgiosem, který je momentálně považovaný za největšího tenisového bouřliváka. Na prestižním ATP Cupu, který probíhá tento týden v australském Melbourne, předvedl jednatřicetiletý Francouz další ze svých výstřelků.

Tentokrát to byl ale více akt nesoustředěnosti a špatné koncentrace na zápas, než výbuchu emocí, které jsou pro rodáka z Avignonu tak charakteristické. Ve třetím gamu vzájemného zápasu, možná dvou nejméně předvídatelných hráčů na okruhu, totiž při svém servisu netrefil Paire cíl ani na jeden z celkově osmi pokusů.

Statistici teď jen těžko dohledávají, jestli se na nejvyšším okruhu ATP, vůbec někdy, něco takového přihodilo. Fognini vyhrál game na returnu bez jediného úderu a poté i celý zápas poměrem 6:1, 7:6.

Paire však v kariéře nemá takových úletů zrovna málo. V ničení raket by si nic nezadal s legendou této aktivity, Maratem Safinem. Ostatně, je to vidět i v přiloženém videu....

Reklama

Související témata: