Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 0:2Nejdřív tyč, potom červená. Oslabená Plzeň padla s Libercem i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Rondič 0 : 1
93. Pešek 0 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Na třetí výhru v řadě fotbalová Plzeň nedosáhla. V sobotním duelu 18. kola první ligy podlehla v Doosan Areně 0:2 Liberci. Góly vítězů obstarali ve druhém poločase Rondič a Pešek. To už domácí hráli bez vyloučeného stopera Kaši. Viktoria tak se Severočechy v této sezoně padla i podruhé, na podzim u Nisy utrpěla debakl 1:4.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pavel Šulc z Plzně a Matěj Chaluš z Liberce v utkání 18. kola 1. fotbalové ligy.

Článek

Plzeň, povzbuzená dvěma výhrami po sobě, měla od začátku více ze hry. Sebevědomě rozehrávala u vlastní šestnáctky, byť Slovan agresivně napadal ve třech lidech. Poprvé domácí zahrozili v 8. minutě, Kaša ale nezamířil přesně. Mnohem líp se vedlo o chvíli později.

Buchovi, jehož pohotová rána zatřásla tyčí. Vzápětí mladíček Šulc přihrál Kalvachovi, jeho pokus Nguyen ztlumil.

Pak se o obstřel pokusil Ba Loua, míč skončil vedle pravé tyče. Krátce před pauzou však chyboval stoper Kaša, při snaze o znovuzískání míče ostře zajel do Sadílka. Hlavní rozhodčí Zelinka vytáhl žlutou kartu. Po upozornění kolegy u videa přiběhl k postranní čáře a zhlédl zákrok na monitoru. Během pár vteřin měl jasno: svůj původní verdikt zrušil a vytáhl červenou kartu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Filip Kaša z Plzně dostává červenou kartu v utkání 18. kola první fotbalové ligy.

Zápas ale skončil i pro libereckého záložníka, který za pomocí spoluhráčů s roztrženou holení odkulhal z trávníku. Slovan mohl z přesilovky brzy profitovat. Těsně před přestávkou se opřel do balonu na hranici velkého vápna Jugas, Staněk výtečným zákrokem Viktorii zachránil.

Severočeši si to ale vynahradili v 52. minutě, kdy se po střílené přihrávce Peška parádně patou trefil Rondič. Gól bosenského útočníka byl první, který Plzeň v novém roce dostala.

Vzápětí se za hlavu chytal hostující Koscielnik, který zahodil obrovskou šanci. Tváří v tvář Staňkovi poslal míč vedle. Pak mohl zvýšit jeho Rabušic, Staňka ale nepropálil. Nemuselo ho to mrzet, v závěru Pešek potvrdil výhru Slovanu druhým gólem.

18. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 0:2 (0:0)
Branky: 52. Rondič, 90.+3 Pešek. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Horák - Hocek (video). ŽK: Ba Loua, Ondrášek - Koscelník, Mara, Karafiát, Fukala. ČK: 42. Kaša (Plzeň). Bez diváků.
Sestavy:
Plzeň: Staněk - Limberský (84. Matějka), Kaša, Brabec, Falta - Bucha, Kalvach, Šulc - Kayamba (46. Míka), Ondrášek (74. Beauguel), Ba Loua (74. Mihálik). Trenér: Guľa.
Liberec: Nguyen - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Koscelník, Purzitidis (62. Mara), Sadílek (45. Rabušic), Karafiát, Pešek - Rondič. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: