Hlavní obsah

Teplice - Pardubice 0:1Pardubice loupily v Teplicích, které na jaře ještě nevyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Cadu 0 : 1
Záznam online reportáže

Ani na čtvrtý pokus se fotbalisté Teplic po zimní pauze v nejvyšší soutěži nedočkali vítězství. Svěřenci trenéra Kučery v nedělním utkání 18. kola Fortuna ligy podlehli doma Pardubicím.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Pardubic Marek Boháč (vlevo), Michal Surzyn (uprostřed) z Pardubic a Pavel Moulis z Teplic v utkání 18. kola 1. fotbalové ligy.

Článek

Severočeši nasadili do branky k prvoligovému debutu Čtvrtečku místo zkušeného Grigara a doufali, že s ofenzivní dvojicí Mareš-Řezníček utnou čekání na tříbodový zisk. A už krátce po zahájení zápasu měli obrovskou šanci, když se z levé strany dostal do pokutového území Moulis, jenže jeho přízemní ránu dokázal Boháč zlikvidovat.

Ze strany domácích šlo o jedinou vydařenou akci první půle. Na těžkém terénu nebyly totiž Teplice schopné kloudně kombinovat, chyběla jim přesnost. A o šancích si mohly nechat jen zdát, protože Pardubice velmi organizovaně a disciplinovaně bránily, tudíž s přehledem hlídaly čisté konto.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Pardubic Marek Boháč zasahuje v utkání 18. kola Fortuna ligy.

A byly velice nebezpečné. Když totiž Cadu odcentroval z levé strany, jen nedostatečná razance hlavičkujícího Tischlera umožnila Čtvrtečkovi lapit balon. Po centru Čelůstky pak Kostka z malého vápna přestřelil, i proto, že těsně před zakončením míč hlavou lehce tečoval spoluhráč Černý.

Krátce před pauzou pak Tepličtí s mimořádnou dávkou štětí přežili standardní situaci Východočechů, kdy Čelůstka z přímého kopu na pravé straně poslal balon ke vzdálenější tyči, kde nekrytému Tomlovi scházely ke gólu doslova milimetry.

Krátce po obrátce hosté skvěle zakombinovali před pokutovým územím domácích, Tischler narazil balon Hlavatému a po jeho přihrávce Cadu ze středu hranice pokutového území napálil míč do sítě - 0:1!

Pardubice dál velice organizovaně bránily a podnikaly rychlé výpady, po nichž byly několikrát blízko rozhodující brance, jenže zakončujícím borcům chyběl buď klid nebo větší dávka přesnosti, když největší příležitosti promarnili Tischler a Solil.

Tepličtí však nebyli schopní prakticky reagovat. O kloudné ofenzivní aktivitě či snad dokonce příležitosti na vyrovnání si mohli nechat jen zdát i po sérii střídání. Potřetí v průběhu jara vyšli svěřenci trenéra Radima Kučera gólově naprázdno.

FK Teplice-FK Pardubice 0:1 (0:0)
Branka: 51. Cadu.
Rozhodčí: Proske - Kotík, Pečenka - Ginzel (video). ŽK: Hyčka, Moulis, Gabriel - Hlavatý, P. Černý, Čihák. Hráno bez diváků.
Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Hyčka (75. Žitný) - Macej (63. D. Černý), Jukl, Trubač (82. Kučera), Moulis (82. Radosta) - Mareš, Řezníček. Trenér: R. Kučera.
Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Čihák - Tischler (90. Sláma), Hlavatý, Kostka (90. Huf), Cadu (83. Ewerton) - P. Černý (74. Solil). Trenér: Novotný.

Reklama