Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 3:2 SNLitvínov dvakrát vedl, nakonec ale prohrál po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Irving 0 : 1
16. Bernad 1 : 1
35. Ščotka 1 : 2
46. Šťastný 2 : 2
65. Kousal (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v dohrávaném 10. kole extraligy Litvínov 3:2 po samostatných nájezdech. Středočeši dvakrát během utkání ztráceli, ale nakonec protáhli bodovou šňůru na pět utkání. O čtvrtou výhru za dané období se postaral až v osmé sérii nájezdů Pavel Kousal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu David Bernad (vpředu) z Mladé Boleslavi se raduje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Mladoboleslavští nasadili při absencích Luntera, Ciancialy a reprezentanta Flynna k extraligovému debutu šestnáctiletého Vojtěcha Poláka. Mladší hráč dosud v probíhající sezoně nehrál.

Do vedení šli v Mladé Boleslavi hosté, když druhou přesilovku Litvínova bleskově využil přesnou dělovkou Irving. Domácí se dočkali vyrovnání čtyři minuty před koncem první třetiny, když Bernadova střela od modré čáry doletěla s pomocí teče jednoho z obránců až do branky. Rozhodčí u videa ještě zkoumali možnou hru vysokou holí clonícího Strnada, ale porušení pravidel neshledali.

Vedení si vzali hosté zpět ve 35. minutě, když se před Růžičkou, který byl trochu rozhozený ze souboje dvou hráčů ve svém brankovišti, zjevil osamocený Ščotka a střelou mezi betony uspěl. V poslední vteřině prostřední části hry ještě jel v oslabení sám na Godlu Ševc, ale v časové tísni nastřelil jenom slovenského gólmana.

Mladoboleslavský kapitán si spravil chuť ve 46. minutě, když asistoval u vyrovnávací přesilovkové trefy Šťastného. Stav 2:2 platil i po šedesáti minutách a šlo se tedy do prodloužení.

Jääskeläinen trefil tyč

V něm Mladá Boleslav nevyužila dvouminutovou přesilovku, při níž Jääskeläinen trefil tyč. Pak ale sama nabídla hostům početní výhodu, když pykala za příliš mnoho hráčů na ledě. Paradoxně ale mohl rozhodnout domácí Najman, který jel v oslabení sám na Godlu, ale šanci neproměnil.

Zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se nejprve trefil domácí Bernad, za hosty odpověděl Hanzl. Nakonec rozhodla až osmá série a gól Kousala, po němž už neuspěl Ščotka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Dohrávané 10. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Bernad (Dlapa, J. Stránský), 46. D. Šťastný (Ševc, A. Zbořil), rozhodující nájezd P. Kousal - 11. Irving (Demel, P. Zdráhal), 35. Ščotka (M. Hanzl, P. Zdráhal). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - J. Svoboda, Rožánek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Allen, Dlapa, Bernad, Šidlík, D. Moravec - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, G. Szturc - P. Kousal, O. Najman, V. Polák. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Litvínov: Godla - Balinskis, D. Zeman, Demel, Štich, Irving, Ščotka, Kudla - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Zygmunt, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Žejdl, Helt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: