Hlavní obsah

Vondroušová - Cirsteaová 6:2, 6:4Fantazie! Vondroušová slaví postup do 4. kola Australian Open

Aktualizováno

Paráda! Česká tenistka Markéta Vondroušová vyhrála na Australian Open nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou 6:2 a 6:4 a zahraje si na úvodním grandslamovém turnaji sezony čtvrté kolo. Sokolovská rodačka tak v Melbourne dosáhla svého maxima, Vítězstvím pomstila nasazená devatenáctka krajanku Petru Kvitovou, kterou Rumunka vyřadila o kolo dříve.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Markéta Vondroušová postoupila do osmifinále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Markéta Vondroušová vstoupila do bitvy s přemožitelkou Petry Kvitové skvěle. Vyrovnaná bitva se hrála jen do stavu 2:2, pak turnajová devatenáctka získala servis soupeřky a brejk následně potvrdila při vlastním podání.

Cirsteaová od té chvíle začala kupit chyby, proto nebylo překvapením, že si Češka připsala i další game a šla podávat na vítězství v první sadě. Levoruká Vondroušová skvěle servírovala, dokázala si otevřít kurt a náležitě toho využívala. Po osmadvaceti minutách pak proměnila druhý setbol a po výsledku 6:2 rychle získala první set.

Hned v úvodu druhé sady dostala Vondroušová tři šance vzít Rumunce podání, ale nevyužila je. Mrzet ji to mohlo jen chvíli, už ve třetí hře totiž servis Cirsteaové získala. Brejk pak následně potvrdila a odskočila ve skóre.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Rumunská tenistka Sorana Cirsteaová se po nevynucených chybách v bitvě s Markétou Vondroušovou často vztekala.

Rumunka se tlačila do útočných úderů, často dostala českou tenistku pod tlak, jenže slibně rozehrané výměny hatily nevynucené chyby. Zádrhel přišel z pohledu Vondroušové při podání Češky za stavu 4:3. Soupeřka získala první dva fiftýny a hecovala se zaťatou pěstí. Vondroušové odešel i servis a rázem bylo srovnáno na 4:4.

Hned následující game ale ovládla po delší přetahované turnajová devatenáctka, když opět využila chyb rivalky a vzala si náskok zpět. Následně pak při vlastním servisu podtrhla svůj triumf.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Česká tenistka Markéta Vondroušová se v první sadě utkání 3. kola Australian Open se soupeřkou nemazlila a rychle získala set ve svůj prospěch.

"Snažila jsem se hrát svůj nejlepší tenis a poprvé jsem tady ve čtvrtém kole. Cirsteaová je skvělá hráčka. To, že jsem získala druhý set mě moc těší," prohlásila v rozhovoru přímo na kurtu vítězka.

"Teď se půjdu podívat na zápas, který rozhodne o mé další soupeřce," nastínila finalistka Roland Garros z roku 2019 krátce svůj další program. O čtvrtfinále se utká se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, která si poradila 6:4, 2:6 a 7:5 s italskou kvalifikantkou Sarou Erraniovou.

Australian Open (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů)
Dvouhra žen - 3. kolo:
Vondroušová (19-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:4
Čtyřhra - 2. kolo:
Fichmanová, Olmosová (Kan./Mex) - Hradecká, Kristýna Plíšková (ČR) 7:5, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká, Polášek (ČR/SR) - Čchan Jüng-žan, Dodig (7-Tchaj-wan/Chorv.) 6:4, 7:5
Výsledky ostatních tenistů najdete ZDE

Reklama

Související témata: