Hlavní obsah

Brno - Zlín 0:0Zlínské trápení pokračuje, na výhru čeká už osm zápasů

Fotbalisté Zbrojovky Brno remizovali v sobotním utkání 19. kola Fortuna ligy se Zlínem 0:0. Chvíli před koncem se domácí radovali ze vstřelené branky, sudí ale po konzultaci u videa trefu nakonec neuznal. Brno nevyhrálo šest z posledních sedmi kol a zůstalo na 15. místě. Zlín v lize nezvítězil poosmé za sebou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Petr Buchta ze Zlína a Antonín Růsek z Brna.

Článek
Fotogalerie

V brněnském dresu chyběli mimo dlouhodobě zraněných také gólman Berkovec a záložník Fousek. Zlín naposledy hrál před téměř třemi týdny se Slavií, pak mu kvůli karanténě byly odloženy zápasy v Liberci a s Mladou Boleslaví. Hostující trenér Bohumil Páník postavil do základu i dvě nové posily Janoška a Potočného.

Právě posledně jmenovaný měl po opatrném úvodu první šanci, Poznarem sklepnutý míč ale trefil rovnou do náručí gólmana Flodera. Brno zahrozilo v 16. minutě, Dostál musel po průniku likvidovat Štepanovského střelu i Vaňkovu dorážku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Hladík z Brna, Martin Cedidla ze Zlína, Stanislav Dostál ze Zlína a Petr Buchta ze Zlína

Zbrojovka si vytvořila územní převahu a několik střeleckých příležitostí. Tvrdě pálil Štepanovský, Vaňkův trestný kop po teči ve zdi skončil těsně nad, dalekonosná Barišova rána skončila v Dostálově náruči. Na druhé straně zakroutil trestný kop Potočný rovněž do rukou domácího brankáře.

Krátce po změně stran byl blízko vedoucímu gólu hostující Fantiš, při skluzu před bránou mu k míči chyběly jen centimetry.

V 62. minutě měl obrovskou příležitost domácí útočník Růsek, který se náhle objevil za obranou "Ševců", jenže Dostála nepřekonal. Dvě minuty před uplynutím základní hrací doby propasíroval míč do hostující branky Bariš. Rozhodčí Hocek ale situaci zkontroloval na videu a gól odvolal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jiří Texl z Brna (vlevo) a Damián Bariš z Brna diskutují s rozhodčím Petrem Hockem nad neuznaným gólem v závěru utkání.

Brno doma v lize od dubna 2004 podeváté za sebou se Zlínem neprohrálo. Naopak Zlín bodoval v nejvyšší soutěži se Zbrojovkou ve čtvrtém utkání po sobě.

19. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 0:0
Rozhodčí: Hocek - Hájek, Dohnálek - Petřík (video). ŽK: Sedlák - Conde, Cedidla, Simerský. Bez diváků.
Brno: Floder - Šural, Dreksa, Pernica - Štepanovský (76. Pachlopník), Bariš, Vaněk (83. Texl), Sedlák, Moravec - Hladík (76. Přichystal), Růsek (87. Fila). Trenér: Dostálek.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Buchta, Procházka - Janetzký (64. Dramé), Conde, Janošek (87. Hlinka) - Fantiš (90.+2. Matejov), Poznar, Potočný. Trenér Páník.

Reklama

Související témata: