Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 3:0Kuchta řádil a Slavia si bez problémů poradila s nováčkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Kuchta 1 : 0
27. Kuchta 2 : 0
53. Stanciu 3 : 0
Záznam online reportáže

Zdeněk PavlisSport.czPrávo

Anglický Leicester porazil před cestou k zápasu Evropské ligy do Prahy ve šlágru Premier League mistrovský Liverpool 3:1, český mistr se v ligové generálce na konfrontaci s Liškami naladil v duelu 19. ligového kola výhrou 3:0 nad pardubickým nováčkem. Slavia tak nedovolila, aby se opakovalo podzimní překvapení, kdy s ním remizovala 1:1, ani nepřipustila reprízu nečekaného nerozhodného výsledku z předchozího kola, kdy ji o body obrala podceňovaná Příbram. Neprohrála tak už v jednatřicátém zápase v řadě a má jistotu, že i v případě nedělní výhry Sparty nad Karvinou povede tabulku dál s náskokem deseti bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v podání fotbalistů Slavie. Slaví gól, který vstřelil Stanciu.

Článek
Fotogalerie

Možná kdyby Holeš vypomohl ligovému nováčkovi stejně jako před týdnem Kúdela Příbrami, mohl duel v Edenu zase dostat grády a víc napětí. Holešova malá domů ovšem Kolářovu bránu těsně minula, a protože pár desítek vteřin předtím se ani pardubický Kostka mezi tyče netrefil, Slavia režírovala dál zápas k obrazu svému.

V základní sestavě s Delim a také s Oscarem na postu patřícím obvykle kapitánu Bořilovi vedla po necelé půlhodině už 2:0, neboť Kuchtovi nedělalo sebemenší problém nejdřív dopravit do sítě míč jen vyražený Boháčem a poté zužitkovat nezištnou přihrávku Provoda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Lukáš Provod a Jan Kuchta oslavují druhý gól během utkání proti Pardubicím.

Však z těchto zásahů profitoval i v tabulce ligových kanonýrů, v níž se dotáhl na sparťana Juliše a spoluhráče Simu.

Hledání receptu na obrannou linii hostů vysunutou prakticky až půlící čáře a jejich snahu přehustit střed hřiště a nedopřávat Slavii prostor ke kombinaci netrvalo Trpišovského svěřencům zase až tak dlouho.

Průnik Simy, na jehož konci byl první gól, představoval jeden z návodů. Akce Provoda, který obral hosty kombinující na půlící čáře o balon a vydal se k jejich bráně, kde ideálně našel Kuchtu, druhý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Jan Kuchta slaví poté, co vstřelil gól do pardubické sítě.

Ostatně, i sólo Simy tři minuty před přestávkou nabídlo jeden z receptů, na čemž nic neměnilo, že branka senegalského mladíka pro ofsajd neplatila.

Proto až dalekonosná střela Stanciua, při které míč ve vzduchu zaplaval a zmátl tak hostujícího gólmana Boháče, definitivně pečetila výhru Pražanů v generálce na čtvrteční pohárové klání s Leicesterem.

Jen u třech gólů zůstat nemuselo, protože kupříkladu Olayinka měl dvě stoprocentní příležitosti, které nevyužil. Slavii to ale zase až tolik nemuselo mrzet, protože pro tři body dokráčela v klidu a pohodě.

Fotbalová liga, 19. kolo
Slavia Praha - Pardubice 3:0 (2:0)
Branky: 19. a 27. Kuchta, 53. Stanciu. Rozhodčí: Ginzel - Nádvorník, Podaný - Franěk (video). ŽK: Sima - Čihák, Čelůstka, Šejvl, Surzyn.
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Deli, Oscar - Holeš (70. Hromada), Provod - Sima (70. Masopust), Stanciu (79. Traoré), Olayinka (79. Bořil) - Kuchta (70. Lingr). Trenér: Trpišovský.
Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl (61. Ewerton), Toml, Čelůstka (43. Prosek) - Čihák - Tischler, Hlavatý (43. Solil), Kostka (61. Huf), Cadu - Černý. Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: