Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Olomouc 0:0Kapitán na čtyřicátiny výhru neslavil, Klokani se Sigmou brali jen bod

Praha

Nedělní bitva u Botiče vítěze nepoznala. Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v rámci devatenáctého ligového kola s Olomoucí 0:0, byť si oba celky vytvořily několik gólových šancí. Pražané po předchozích dvou výhrách tentokrát ztratili, Sigma po domácím nezdaru se Spartou uzmula u Botiče bod.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Daniel Krch z Bohemians, Martin Nešpor z Olomouce a Roman Květ z Bohemians.

Článek
Fotogalerie

V první půlhodině se žádná fotbalová hitparáda v Ďolíčku nekonala. Fanoušci Klokanů, kteří tradičně povzbuzovali na štaflích a žebřících za zdmi stadionu, se v mrazivém počasí kombinační hrou hlavně vinou těžkého terénu nekochali.

Šancí se dočkali až v závěru. Olomouc bez zraněných opor Hubníka, Housky, Vepřeka a vykartovaného Španěla Gonzáleze zahrozila ve 37. minutě. Chytil hezky vyslal do úniku Nešpora, Le Giang ovšem vystartoval z brány a před vápnem ve skluzu nohou míč vyrazil. Na druhé straně si obrovskou příležitost vypracovali zelenobílí, když si na Vaníčkův rohový kop naskočil Hůlka, ale jeho hlavičku na brankové čáře bravurně vytěsnil Mandous.

Kapitán Pražanů Jindřišek slavil dnes 40. narozeniny a v kabině o půli málem smutnil, když prohrál hlavičkový souboj s Chytilem, který ale mířil mimo. V samém závěru se ještě v šestnáctce dostal k odraženému balonu Daněk, jenže také zacílil vedle levé tyče.

Krátce po změně stran všem přítomným u Botiče zatrnulo, když po ošklivé srážce Zmrzlého s Hůlkou zůstal ležet domácí stoper na trávníku. Ze hřiště byl transportován na nosítkách, byl ale při vědomí a fanoušky zvednutou rukou pozdravil.

V sestavě ho nahradil Bederka a s ostatními parťáky vzápětí téměř jásal. Necid se dostal před Beneše a zpoza pokutového území tvrdě pálil, jenže Mandous se opět vytáhl. Činil se však i Le Giang. Smolařem duelu se stal mladík Daněk, jenž v pokutovém území zakončoval zcela sám, ale po zemi síť nerozvlnil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Petr Hronek z Bohemians v souboji s Ondřejem Zmrzlým z Olomouce.

Osmnáctiletý talent Sigmy sršel energií, ani jeho táhlá rána ze 79. minuty ovšem cíl nenašla. Když v závěru neuspěl na druhé straně ani střelou na zadní tyč Květ, rozešla se obě mužstva smírně.

19. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Julínek - Horák, Melichar - Zelinka (video). ŽK: Bederka, Pulkrab - Radek Látal, Zmrzlý, Zifčák. Bez diváků.
Bohemians: Le Giang - Hůlka (54. Bederka), Krch, Jindřišek - Dostál, Ljovin, Květ, Vondra - Hronek - Vaníček (66. Pulkrab), Necid. Trenér: Klusáček.
Olomouc: Mandous - Poulolo, Beneš, Zmrzlý - Radek Látal (80. Zahradníček), Breite, Sladký (89. Slaměna), Daněk, Hála (80. Mihalík) - Chytil, Nešpor (60. Zifčák). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: