Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 2:2Plzeň jako na houpačce. Rychle vedla, nakonec zachraňovala bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šulc 0 : 1
22. Ladra 1 : 1
58. Škoda 2 : 1
86. Matějka 2 : 2
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Fotbalisté Plzně se nadále výsledkově trápí. Po krátkém vzedmutí se na počátku jarní části fotbalové ligy padli před týdnem doma s Libercem, v nedělním duelu 19. kola jen remizovali na půdě Mladé Boleslavi (2:2). Vedli brzkým gólem Šulce, Středočeši ale brankami Ladry a Škody skóre otočili. V závěru zajistil Viktorii bod Matějka.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva David Douděra z Boleslavi a Šimon Falta z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Západočechům se povedl vstup do utkání, už ve 4. minutě se dostali do vedení. Po zisku míče podnikli rychlý protiútok, Ba Loua se protáhl po pravé straně, na hranici šestnáctky našel Šulce. Ten nedal Divišovi šanci - 0:1.

Vzápětí po faulu Preislera skončilo utkání pro Ba Louu, který odkulhal za postranní čáru. Ani po ošetření nebyl schopen pokračovat. V 17. minutě parádním centrem našel Kalvach autora úvodní trefy Šulce, 20letý záložník jen těsně přestřelil.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pavel Šulc z Plzně se raduje z gólu.

Zničehonic pak udeřila Boleslav. Hostující Bucha přišel ve středu hrací plochy o míč, Malínský následně přihrál Ladrovi, který umístil svoji střelu k tyči - 1:1. Hosté si mohli vzít vedení vzápětí zpátky, kdy se po hrubce Dancáka hnal na domácí branku Ondrášek. Diviš ale Středočechy spasil výtečným zákrokem.

Po přestávce mohli udeřit hosté. Po centru Kalvacha došlo v pokutovém území Boleslavi k menšímu závaru, na jehož konci byla rána Havla. Spleť těl před sebou však nepropálil. V 58. minutě se chytal za hlavu Kayamba, který se objevil před Divišem. Ten vytáhl další perfektní zákrok.

A tak se mohlo naplnit přísloví nedáš – dostaneš. Poté, co Diviš zlikvidoval příležitost Kayamby, vyrazili domácí do brejku, který zakončil parádní ránou pod břevno Škoda.

Foto: Černý Vít, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu, uprostřed jeho autor Tomáš Ladra.

Viktoriáni pak vrhli všechny síly do útoku. Pokusy Šulce, Kalvacha, Falty a Mihálika se ještě neujaly, v závěru ale hostům zachránil alespoň bod střídající Matějka.

19. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Branky: 22. Ladra, 58. Škoda - 4. Šulc, 86. Matějka. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Flimmel - Hrubeš (video). ŽK: Dancák, Takács - Limberský, Šulc, Mihálik, Kayamba. Bez diváků.
M. Boleslav: Diviš - Douděra (73. Jakub Klíma), Šimek, Křapka, Preisler - Dancák, Pech - Malinský, Ladra (81. Drchal), Zmrhal (78. Skalák) - Škoda (78. Takács). Trenér: Jarolím.
Plzeň: Staněk - Havel, Brabec, Míka, Limberský (72. Matějka) - Bucha (66. Mihálik), Kalvach, Šulc - Ba Loua (18. Kayamba), Ondrášek (66. Beauguel), Falta. Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: