Hlavní obsah

Sparta - Karviná 4:3Král David vládne v mrazu, hattrickem rozhodl další vítěznou přestřelku s Vrbou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Papadopulos 0 : 1
22. Karlsson 1 : 1
27. Krejčí 2 : 1
32. Herc 2 : 2
41. Karlsson 3 : 2
69. Karlsson 4 : 2
83. Papadopulos 4 : 3
Záznam online reportáže

Vyhrát v klidu jim nejspíš není souzeno. Také ve druhém utkání pod taktovkou Pavla Vrby prohrávali, ale dokázali přestřelku zvládnout. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 19. kola Fortuna ligy porazili Karvinou po dramatickém průběhu 4:3. O výhře svým hattrickem rozhodl David Moberg Karlsson, za hosty se dvakrát trefil kapitán Michal Papadopulos. Letenští dohrávali o deseti bez vyloučeného Michala Trávníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty David Moberg Karlsson střílí gól Karviné.

Článek

Dvě vybojované penalty v Olomouci otevřely králi střelců z minulé sezony cestu do základní sestavy. Kozák se v ní objevil vůbec poprvé v ligovém ročníku a odsunul Juliše na lavičku. Při absenci Krejčího mladšího a Pavelky se pak na Valentýna do základu poprvé od Mikuláše dostal také Trávník. Sáček se pak zranil během rozcvičky, takže místo něj na poslední chvíli nastoupil Wiesner, který ligu nehrál od července 2019.

Podstatné bylo, že Spartě vstup do utkání opět nevyšel. Prohrávala ještě dříve než minule v Olomouci. Mazáňův centr v 7. minutě nebyl nijak zvlášť povedený, jenže reprezentační stoper Čelůstka ho fatálně minul. Balon spadl k volnému Papadopulosovi, který ho dotlačil do sítě.

Karviná senzačně vedla a favorit si zadělal na problémy. Byl zaskočen, ale včas si pomohl standardkou. Karlsson, který v Olomouci proměnil dvě penalty, se tentokrát postavil k přímému kopu z hranice šestnáctky. Hráči v zdi se rozestoupili, navíc i nadskočili - a Švéd je mazaně podstřelil.

Ve 22. minutě tak bylo vyrovnáno. A o pět minut později už domácí vedli. Krejčí starší si naběhl na dlouhý Součkův pas, byl u míče dřív než brankář a netradičně hlavou skóroval. Krejčí skóroval i v Olomouci, tentokrát ho gól hodně bolel. Bolek ho při výskoku plácl do obličeje, který poprvé od zranění v Ostravě nechránila maska.

Po ošetření Krejčí ještě chvíli pokračoval, takže byl na hřišti u dalšího vyrovnání. Sparta odvrátila rohový kop jen před vlastní vápno, odkud se parádně trefil Herc, bývalý Vrbův svěřenec z Plzně.

Kanonáda první půle ovšem ještě nekončila. Souček si připsal druhou asistenci, když pasem za obranu tentokrát po zemi uvolnil Karlssona. Švéd demonstroval svou pohodu posledních dnů a vybíhajícího Bolka chladnokrevným technickým obloučkem přehodil.

Po přestávce už počítadlo skóre zvolnilo. Sparta těžila hlavně z Dočkalových standardek, ale Souček střílel vedle a Čelůstka na centr těsně nedosáhl. Karlsson si ovšem svou chvíli vyčíhl, dostal ideální pas od Dočkala a své sólo proměnil v dovršení hattricku.

Jelikož Sparta nemůže mít nic v klidu, komplikace ještě přišla. Trávník dostal po faulu na Herce rovnou červenou kartu, takže Karviná dohrávalo posledních osmnáct minut v přesile. Využít ji přesnou střelou dokázal Papadopulos, takže domácí se o výhru až do poslední chvíle třásli.

Fotbalová liga - 19. kolo:
Sparta Praha - MFK Karviná 4:3 (3:2)
Branky: 22., 41. a 69. Karlsson, 27. Ladislav Krejčí starší - 7. a 83. Papadopulos, 32. Herc. Rozhodčí: Marek - Hrabovský, Mokrusch - Adam (video). ŽK: Ladislav Krejčí starší, Dočkal, Nita - Tavares, Bolek, Santos, Mikuš, Herc. ČK: 72. Trávník (Sp.). Bez diváků.
Sparta: Nita - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Souček, Trávník - Karlsson (74. Karabec), Dočkal (88. Matěj Hanousek), Ladislav Krejčí starší (38. Plavšič) - Kozák (74. Juliš). Trenér: Vrba.
Karviná: Bolek - Jursa (74. Haša), Santos, Šindelář, Mazáň - Herc, Smrž - Čmelík (65. Mikuš), Ostrák (83. Marek Hanousek), Tavares - Papadopulos. Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: