Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 3:4 SNSpartu popravil v nájezdech její bývalý hráč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Koblasa 0 : 1
8. Polášek 1 : 1
26. Forman 2 : 1
27. Košťálek 3 : 1
29. Vondráček 3 : 2
59. Vondráček 3 : 3
65. Černoch (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty sice vedli v úterním utkání 16. kola Tipsport extraligy nad Karlovými Vary 3:1, ale nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Vítězný gól Energie vstřelil v šesté sérii nájezdů Černoch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Weinhold z Karlových Varů a Robert Říčka ze Sparty Praha během utkání.

Článek
Fotogalerie

Oba celky nastoupily bez reprezentantů, kteří se v neděli vrátili ze Švédských her. Zatímco ale Spartě se do sestavy vrátili uzdravení Sobotka a Jurčina, Karlovy Vary v O2 areně postrádaly řadu dalších hráčů. Nenastoupil Rachůnek, Pulpán, Mikúš, v brance chyběla jednička Novotný. I proto se do hry poprvé dostali šestnáctiletí útočníci Kulich a Rymon.

Kulich se postavil dokonce do středu prvního útoku a hned při svém prvním střídání si připsal plusový bod, byl totiž na ledě u vedoucí branky Koblasy po 38 sekundách hry.

Pražané ale ještě v první třetině dokázali zásluhou Poláška vyrovnat a poté, co přežili tři oslabení, se ve druhé třetině dostali do vedení. Rousek ještě ve 25. minutě svůj brejk nevyužil, o pár sekund později ale přihrál Formanovi na druhý gól Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha Miroslav Forman a Lukáš Rousek oslavují gól.

Ve 27. minutě překonal Habala potřetí Kudrna, ale rozhodčí jeho gól v signalizované početní výhodě po chvilce pro předcházející ofsajd odvolali. Domácí to ale dlouho mrzet nemuselo. Následnou přesilovku využil již po 14 sekundách Košťálek.

V polovině zápasu sice Salák zlikvidoval brejk Redlicha, v pokračující akci jej ale překonal na brankovišti důrazný Vondráček. Blízko vyrovnání byl dokonce v oslabení Kohout, z rychlého protiútoku ale trefil jen tyč, což potvrdil i videorozhodčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Sparty Praha Miloslav Hořava (vlevo), Josef Jandač a sportovní manažer Jaroslav Hlinka řeší s rozhodčím neuznaný gól během utkání.

Ve třetí třetině byla Sparta aktivnější, hosté hrozili z brejků. Jeden z nich jim vyšel v samotném závěru a dokonce v oslabení. Když byl v 59. minutě vyloučen Šenkeřík, zdálo se, že domácí v klidu zápas dohrají. Vondráček se však dostal do samostatného nájezdu a prostřelil Saláka.

V nastavené pětiminutovce se ani jeden z týmů neprosadil, vítěze tak určily nájezdy. Jako jediný se v nich v šesté sérii prosadil Černoch, Karlovy Vary tak vyhrály v Praze poprvé od října 2015.

Dohrávané 16. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Polášek (Řepík), 26. M. Forman (Rousek, Pech), 27. Košťálek (R. Horák, Rousek) - 1. Koblasa (Weinhold, O. Beránek), 29. Vondráček (Osmík, Redlich), 59. Vondráček (Skuhravý), rozhodující sam. nájezd Černoch. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Polášek, Košťálek, O. Němec, M. Jandus, Kalina - Řepík, R. Horák, Sobotka - Říčka, M. Sukeľ, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Rousek - Dvořáček, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Karlovy Vary: Habal - Weinhold, Šenkeřík, Plutnar, D. Mikyska, Kowalczyk, L. Zábranský ml., Klejna - O. Beránek, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Rymon - M. Zabloudil, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: