Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 1:0Berani pošesté v řadě nebodovali, stačil jeden gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Zachar 1 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v úterním utkání 16. kola Tipsport extraligy nad Zlínem 1:0. O těsném vítězství Mountfieldu rozhodl ve 47. minutě Zachar. Mountfield vyhrál potřetí za sebou, Berani pošesté v řadě nebodovali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Hradce Králové. (ilustrační foto)

Článek

Východočeši vstoupili do zápasu velmi ambiciózně. Prakticky celou první minutu nepustili hosty z jejich obranného pásma. Jenže před tento nápor neměli prakticky žádné šance. A tak to vypadalo vlastně celou první třetinu.

Mountfield se snažil o útočnější projev, ale vypracoval si prakticky jen dvě slušné možnosti. Při první se Zachar dostal příliš blízko ke gólmanovi Hufovi, proto bekhendem puk neprotlačil. Při druhé pálil krátce před sirénou Blain ze strany, také tentokrát Huf zasáhl.

Berani byli v defenzívě. Zvedli se až ve druhé části třetiny. Pomohly jim k tomu dvě přesilovky, při nichž měl jejich největší možnost útočník Köhler, jenž za Hradec odehrál 176 utkání. Jeho ránu z voleje ale Mazanec chytil. Jinak se hosté v početní výhodě neprosadili, Hradec zase demonstroval, že jeho hra v oslabení je nejlepší v extralize.

Ve druhé třetině se hra obrátila, Zlín byl výrazně aktivnější, domácí prostřílel v poměru 16:6. První velkou šanci však měl ve 25. minutě hradecký kapitán Smoleňák, jenž střílel pohotově zblízka. Huf puk zastavil. Pak už se více snažili hosté. Jenže Suhrada v úniku dvou proti jednomu zvolil střelu a netrefil bránu a poté dokázal svou kvalitu brankář Mazanec. Zlín ho prověřil především v přesilovce ve 38. minutě. Hradecký gólman nejprve chytil Dobiášův pokus z ideální pozice mezi kruhy, poté si poradil s nebezpečnými střelami obránců Gazdy a Ference.

Ve třetí části byl aktivní zejména domácí Zachar. Využíval své rychlosti, tou zlobil hostující obranu. Ve 43. minutě ujel bekům, ale Huf mu nenechal místo mezi betony. O čtyři minuty později už to bylo jinak. Zlín nejprve nevyužil slušnou možnost, Fořt nepřekonal Mazance, odražené puk sebral Zachar, projel celé hřiště, prohnal se vedle obránců a prostrčil puk Hufovi mezi nohama do brány.

Hradečtí navíc mohli po chvíli vedení navýšit. Hráli první přesilovku v zápase, vypracovali si výborné příležitosti. Jenže Huf byl bezchybný proti Cingelovi, Zacharovi a Pavlíkovi. Přesto jejich tlak pokračoval, jenže ve zlínské brance stál Huf. Jedenadvacetiletý mladík byl skvělý, což potvrdil také v 54. minutě, kdy nejprve vyrazil Cingelův pokus z otočky a poté betonem dorážky Lva i Smoleňáka. Udržel tak Zlín ve hře. Hosté si však nevytvořili pořádný tlak a nevyrovnali.

Dohrávané 16. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 47. Zachar. Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Bryška, Axman. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Bez diváků.
Hradec Králové: Mazanec - Graňák, Blain, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp, Váchal - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, Zachar, Pilař. Trenér: V. Růžička st.
Zlín: Huf - Žižka, Řezníček, D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Gazda, Suhrada - Vopelka, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Sebera - Dobiáš, Köhler, Dufek - J. Ondráček, Karafiát, Václavek. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články