Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 1:2 PPLiberec vyhrál díky Grígerovi v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Derner 0 : 1
59. Jarůšek 1 : 1
62. Gríger 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Liberce zvítězili v utkání dohrávaného 16. kola extraligy na ledě Litvínova 2:1 v prodloužení. Bílí Tygři si tak připsali čtvrtou výhru za sebou. Ve 38. minutě otevřel skóre Lukáš Derner, 107 sekund před koncem základní doby vyrovnal Richard Jarůšek, ale rozhodující gól dal v čase 61:46 Dávid Gríger.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodu zahrozili Látal a po něm Gerhát, ale strážce hostující branky Kváča byl ve střehu. Favorizovaní Liberečtí byli směrem dopředu aktivnější, jenže domácí držel nad vodou spolehlivě chytající Godla a stav zůstal proto do první pauzy bezbrankový.

Ve druhé třetině měl příležitost Balinskis, ale pak se hrálo především před Godlou. Bílí Tygři přestříleli domácí v průběhu druhé dvacetiminutovky vysoko 17:5. Godla se však vyznamenal proti Musilovi, Grígerovi i Bulířovi, překonat ho nedokázal ani Birner.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova Denis Godla, Adam Musil z Liberce a Jan Ščotka z Litvínova.

Čekání na gól skončilo ve 38. minutě, kdy to zkusil Derner, kotouč se zvedl o Demelovo lýtko a Godla nestihl zareagovat. V posledních sekundách před druhou přestávkou byli domácí velmi blízko vyrovnání, když Jarůšek připravil puk do ideální pozice Zdráhalovi, ten však neuspěl.

V úvodních minutách třetího dějství hráli domácí dvě přesilovky, ale Kváča dál držel čisté konto. Místo toho zahrozil v oslabení Musil, jenže nedal. V 51. minutě se hostující gólman vyznamenal při Jarůškově šanci. Právě jasně nejlepší střelec týmu Vervy v sezoně se ale nakonec dočkal v čase 58:13 a poslal zápas do prodloužení.

V něm sice Godla nejprve vychytal Musila, ale pak přece jen převážil misky vah na stranu hostů Gríger, když Godla neměl hůl. Liberečtí tak porazili Litvínov ve vzájemných utkáních potřetí za sebou.

Dohrávané 16. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 59. Jarůšek (Ščotka) - 38. Derner (T. Hanousek, A. Musil), 62. Gríger (Vitásek). Rozhodčí: R. Šír, Pilný - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Žejdl, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: