Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 4:2Boleslav doma vyhrála a pojistila si třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Budík 0 : 1
46. Claireaux 1 : 1
49. Jääskeläinen 2 : 1
57. Allen 3 : 1
58. Čerešňák 3 : 2
59. Fillman 4 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v dohrávaném 16. kole extraligy doma nad Plzní 4:2 a upevnili si třetí místo v tabulce. Bruslařský klub popáté za sebou bodoval a počtvrté z toho zvítězil. O branky Středočechů se postarali výhradně cizinci - Francouz Valentin Claireaux, Fin Joona Jääskeläinen, Američan Conor Allen a Kanaďan Mitchell Fillman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav sice v první třetině Plzeňské těsně přestřílela 12:11, ale nebezpečnější byli rozhodně hosté. Dvě dobré příležitosti měl Kodýtek, v dobré pozici pak pálil mimo Eberle. Domácí měli největší šanci při zacloněné střele Šťastného, ale ten trefil svou dělovkou jenom brankáře Frodla.

Blízko prvního gólu byl ve 29. minutě po Allenově přihrávce domácí kapitán Ševc, ale Frodl jeho pokus do odkryté části branky skvělým zákrokem zneškodnil. Na druhé straně pálil z mezikruží nebezpečně Čerešňák, ale Krošelj si připsal zákrok maskou. Skóre se poprvé měnilo až v 37. minutě, když se se štěstím trefil mezi Krošeljovy betony, i s přispěním Stránského hokejky obránce Budík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Frodl a Oscar Flynn z Mladé Boleslavi.

Domácí se dočkali prvního gólu a vyrovnání ve 46. minutě, kdy se pod Frodlovu lapačku trefil přesně Claireaux. A za tři minuty bylo v mladoboleslavských řadách ještě veseleji, když se k volnému puku dostal finský útočník Jääskeläinen a napálil ho přesně do horního rohu plzeňské branky.

Tři minuty před koncem byl ještě před Frodlem důrazný Allen a upravil na 3:1 pro Mladou Boleslav. Hosté se ale nevzdali a zpět na rozdíl jediného gólu snížil Čerešňák. Definitivní tečku za zápasem pak udělal gólem do prázdné branky Fillman.

Dohrávané 16. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 46. Claireaux (Cienciala, Allen), 49. Jääskeläinen, 57. Allen (Claireaux, Cienciala), 59. Fillman - 37. Budík (Kodýtek, Eberle), 58. Čerešňák. Rozhodčí: Pešina, Kika - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Allen, Šidlík, Dlapa, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, V. Lang - Gulaš, P. Musil, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Kracík, M. Lang - Dočekal, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec