Hlavní obsah

Barcelona - PSG 1:4Barcelona na kolenou! Osmifinále Ligy mistrů začala debaklem. Liverpool slaví

Aktualizováno

Fotbalová Barcelona prožila velkou noční můru. V úvodním osmifinále Ligy mistrů na svém Camp Nou prohrála po hattricku Kyliana Mbappého s Paris St. Germain 1:4 a její postupové naděje před odvetou notně ochably. Za postupem vykročil Liverpool, který v Budapešti, kde se hrálo kvůli cestovním restrikcím mezi Německem a Británií způsobenými pandemií koronaviru, porazil papírově domácí Lipsko 2:0. Odvety jsou na programu 10. března.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

PSG i bez zraněných opor Ángela Di Maríi a Neymara začal na Camp Nou aktivně, vedení se ale ujala Barcelona. Kapitán Lionel Messi v 27. minutě otevřel skóre z penalty. Třiatřicetiletý Argentinec skóroval v soutěži v 17 různých kalendářních letech, čímž vyrovnal Raúlův rekord.

Hosté srovnali o pět minut později. Marco Verratti posunul míč ve vápně na Mbappého, který zblízka nezaváhal. V 65. minutě francouzský reprezentant dokonal obrat. Pět minut po něm přidal třetí gól hostů Moise Kean. Dvaadvacetiletý Mbappé zkompletoval hattrick v 85. minutě, kdy zakončil rychlý protiútok.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kylian Mbappé z PSG završuje hattrick a pečetí debakl Barcelony.

Katalánský tým doma v Lize mistrů prohrál s PSG v šestém zápase poprvé. Na Camp Nou našel ve vyřazovací fázi soutěže prvního přemožitele od května 2013 a po 15 utkáních.

Lipsko nemohlo přivítat Liverpool na vlastním stadionu kvůli cestovním restrikcím mezi Německem a Velkou Británií. Duel se proto přesunul do maďarské metropole.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Gólová radost hráčů Liverpoolu v osmifinále Ligy mistrů proti Lipsku.

Německý celek málem vedl od páté minuty, jenže Dani Olmo hlavičkoval do tyče. "Reds" rozhodli o výhře po změně stran v rozmezí 53. až 58. minuty, kdy Muhammad Salah a Sadio Mané využili chyb obrany Lipska a po samostatných únicích skórovali. Obhájce anglického titulu Liverpool od roku 2002 v evropských pohárech neprohrál s německými mužstvy v 11. duelu za sebou.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
FC Barcelona - Paris St. Germain 1:4 (1:1)
Branky: 27. Messi z pen. - 32., 65. a 85. Mbappé, 70. Kean. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Gueye (PSG). Bez diváků.
Barcelona: Ter Stegen - Dest (71. Mingueza), Piqué (79. Puig), Lenglet, Alba - De Jong, Busquets (79. Pjanič), Pedri (79. Trincao) - Griezmann (85. Braithwaite), Messi, Dembélé. Trenér: Koeman.
PSG: Navas - Florenzi (89. Kehrer), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Paredes, Gueye (46. Herrera) - Kean (84. Danilo), Verratti (73. Draxler), Mbappé - Icardi. Trenér: Pochettino.
Hráno v Budapešti: Lipsko - Liverpool 0:2 (0:0)
Branky: 53. Salah, 58. Mané. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Haidara, Mukiele, Nkunku, Angeliňo, Olmo - Kabak, Henderson. Bez diváků.
Lipsko: Gulácsi - Mukiele (64. Orban), Klostermann, Upamecano, Angeliňo - Sabitzer, Haidara (64. Poulsen), Kampl (73. Hwang Hi-čchan) - Nkunku, Olmo, Adams. Trenér: Nagelsmann.
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Thiago (72. Oxlade-Chamberlain), Wijnaldum, Jones - Salah (90. Williams), Firmino (72. Shaqiri), Mané. Trenér: Klopp.

Reklama

Související témata: