Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:2Marcinko rozhodl o výhře Třince v čase 59:57

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Marcinko 1 : 0
24. Pour 1 : 1
31. Kvasnička 1 : 2
43. Rodewald 2 : 2
60. Marcinko 3 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zdolali ve 45. kole extraligy na svém ledě Plzeň 3:2. O výhře Ocelářů rozhodl Tomáš Marcinko svým druhým gólem v utkání v čase 59:57. Pod všechny tři branky se podepsal Jack Rodewald (1+2). Hosté hráli poprvé v sezoně bez svého lídra Milana Gulaše a pod dvou třetinách vedli 2:1, ale stejně jako v předchozích třech zápasech venku zůstali bez bodu. Domácí zvítězili v devátém z posledních deseti utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Marcinko z Třince v závěru utkání s Plzní střílí vítězný gól.

Článek

Třinci chyběl produktivní centr Špaček i ve druhém zápase po návratu ze Švédských her. Plzeň začala šancí, v níž ale Suchý zblízka nepřehodil levý beton Kacetla. V dalším střídání udeřil Marcinko, když překonal Pavláta z dorážky.

Domácí Rodewald zazvonil v úvodu druhé třetiny na tyč, následující minuty ale patřily Plzni. Pour, který v elitním útoku nahradil Gulaše, vyrovnal z nenápadné akce střelou zpoza obránce. Vzápětí se Malát hezky zbavil beka a dostal se tím před Kacetla, kterého ale neprostřelil. To se povedlo až Kvasničkovi po přihrávce Dočekala zpoza branky. Vyrovnání měl na hokejce Michal Kovařčík, ale z úniku jen těsně minul levou tyčku.

Třinec vstoupil podle očekávání do třetí části aktivně. Vynutil si hned přesilovou hru, ve které zahodil Stránský gólovou šanci, ale pár sekund po vypršení trestu se prosadil na hranici brankoviště stojící Rodewald. Ke kanadskému útočníkovi se odrazil puk od tyčky po Romanově střele.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu proti Plzni.

Pavlát následně udržel nerozhodný stav po šancích Michala Kovařčíka a Hrehorčáka. Kacetl byl ve třetí třetině až na střelu Poura, kterou efektně ukryl v lapačce, bez práce. Domácí se ale dlouho nemohli prosadit a zápas už směřoval k prodloužení, když se ve skrumáži před brankou prosadil bekhendem Marcinko.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Rodewald, Kurovský), 43. Rodewald (M. Roman, Gernát), 60. Marcinko (Rodewald, Martin Růžička) - 24. Pour (Kodýtek), 31. Kvasnička (Dočekal, F. Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, D. Musil - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Hrňa, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, V. Lang, Kaňák, Budík, Houdek - Pour, P. Musil, Suchý - Malát, Kodýtek, P. Straka - Rob, Kracík, Michnáč - Dočekal, F. Přikryl, M. Lang. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: