Hlavní obsah

Vítkovice - Č. Budějovice 5:3Vítkovice čtyřmi góly ve druhé části zničily Motor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kalus 1 : 0
12. Vydarený 1 : 1
25. Mikyska 2 : 1
29. Krenželok 3 : 1
31. Dej 4 : 1
36. Černý 5 : 1
47. Holec 5 : 2
60. Holec 5 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Vítkovičtí hokejisté porazili ve 45. kole extraligy České Budějovice po jasném průběhu 5:3. Domácí zlomili odpor nováčka čtyřmi góly během jedenácti minut ve druhé části, když gól a přihrávku si připsal Rastislav Dej. Hostující Miroslav Holec dvěma góly v závěru už pouze zkorigoval vysoké vedení domácích.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

O ideální vstup Vítkovic do utkání se postaral už po 85 sekundách Kalus, který zavezl puk do pásma a pak střelou zpoza obránce po ledě překvapil brankáře Čiliaka.

Motor se ale brzy inkasovaným gólem nedal zlomit a vyrovnal zásluhou Voženílka, který ve 12. minutě individuálně vyřešil s klidnou hlavou brejk v přečíslení a Svobodu si vychutnal blafákem místo očekávané přihrávky lépe postavenému spoluhráči.

Domácí rozhodli zápas ve druhé části, která se odehrála zcela v jejich režii. Radost z druhého gólu v přesilovce jim sice vzal videorozhodčí, ale náladu v pokračující hře pět na čtyři Ostravanům zakrátko spravil Mikyska, který z postupného útoku zavěsil ranou z mezikruží.

Pak se utkání stalo hladkou záležitostí Vítkovic, které převahu vyjadřovali dalšími góly. Po podobné kombinaci se prosadil ve 29. minutě Krenželok a přesně o dvě minuty poté ztrestal českobudějovický kiks v rozehrávce Dej, jemuž ideálně nabil Gewiese.

Hrálo se na jednu branku, hosté nevěděli, kam dříve skočit. Mikyska vzápětí orazítkoval tyčku, a tak pátou branku přidal až v 36. minutě Černý střelou od modré čáry a byla to jeho první extraligová trefa. Další gól mohl přidat znovu Mikyska, ale rozhodčí u videa podruhé v utkání zásah Vítkovic neuznal.

V závěru vítkovická palba utichla, po ráně Pyrochty však Čiliakovi musela pomoci znovu tyčka. Jediným střelcem posledního dějství se stal českobudějovický Holec, který v přesilovce proměnil Doležalovu přihrávku. A 53 sekund před koncem už při power play zmírnil porážku Motoru na přijatelný rozdíl.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Madeta Motor České Budějovice 5:3 (1:1, 4:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. M. Kalus (Koch), 25. J. Mikyska (Svačina), 29. L. Krenželok (Lakatoš), 31. Dej (Gewiese), 36. R. Černý (Dej) - 12. D. Voženílek, 47. Holec (Z. Doležal, Slováček), 60. Holec (D. Voženílek, Jonák). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Bez diváků.
Vítkovice: M. Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, Koch, R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Schleiss, Dej, Fridrich. Trenér: Holaň.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Štencel, Lytvynov, Kubíček - P. Novák, Toman, M. Beránek - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - M. Novák, Gilbert, Alderson - od 41. Ville. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata: