Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 3:2Zlín ukončil sérii šesti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Řezníček 1 : 0
24. Ševc 1 : 1
25. Köhler 2 : 1
56. Dufek 3 : 1
60. Šťastný 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 45. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 a ukončili tak sérii šesti porážek, doma neuspěli třikrát za sebou. Středočeši naopak vyšli po šesti utkáních bodově naprázdno, i nadále jsou ale třetí. Zlín je předposlední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dalibor Řezníček ze Zlína se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Zlínští, kteří se v předešlých dvou duelech nedokázali gólově prosadit, byli od začátku aktivní. Vyloučení Kotaly ještě nepotrestali, v 8. minutě se ale dostali do vedení. Obránce Řezníček měl pro svou střelu z kruhu mnoho místa a zamířil přesně nad rameno Růžičky. Další velkou šanci domácích měl posléze Köhler, navýšit vedení však nedokázal.

Bruslaři dokázali srovnat krok ve 24. minutě. Trest pro Hufa, jenž dle sudích úmyslně posunul svou branku, předčasně ukončil Ševc. Jeho střela od modré čáry však potřebovala k cestě do branky notnou dávku štěstí; kotouč před Hufem nejspíše někdo z domácích zády nadzvedl a ten přeloboval domácího gólmana.

Vedení si ale Berani vzali za necelou minutu zpět. Köhlerovu střelu z kruhu sice zblokoval Dlapa, opětovný pokus už ale skončil mimo dosah Růžičky. Právě autor druhé zlínské trefy seděl na trestné lavici v závěru prostředního dějství, přičemž v téže momentě se mohly prosadit krátce po sobě oba celky.

Nejprve domácí Fořt neproměnil přečíslení, jeho následnou nahrávku na modrou čáru pak nezachytil Gazda. Proti volnému kotouči vystartoval Huf, u puku byl však dříve hostující Šťastný a zakončoval do prázdné branky. Z bodu pro vhazování ale nečekaně minul.

Možnost znovu vyrovnat měli Středočeši na začátku třetí části, kdy si zahráli i šestnáct vteřin přesilovku pět na tři, Hufa ale nepřekonali. Postupem času si hosté vytvořili převahu, vyrovnat ale nedokázali. Značně přiblížit Zlín vítězství, které by přerušilo černou sérii zápasů bez zisku bodu, mohl při vyloučení Ciencialy Šlahař, jeho ránu z první ale Růžička vytěsnil.

Berani se však přeci jen dalšího gólu dočkali, v 56. minutě odražený puk napálil do sítě Dufek a pomohl tak svému týmu ke třetí výhře nad Bruslaři v řadě. Hosté ale v závěru mocně finišovali, sedm sekund před koncem snížili a poté měli i šanci vyrovnat. Prodloužení si ale nevybojovali.

45. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Řezníček (Gazda), 25. Köhler (Sebera), 56. Dufek (Gazda, Žižka) - 24. Ševc (D. Šťastný, A. Zbořil), 60. D. Šťastný (P. Kousal, Ševc). Rozhodčí: Hodek, Roman Svoboda - Pešek, Malý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Bez diváků.
Zlín: Huf - Gazda, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Suhrada, Žižka, Matyáš Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Sebera - Dobiáš, Köhler, Dufek - Ondráček, Karafiát, Václavek. Trenér: Robert Svoboda.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Allen, Ševc, Šidlík, Dlapa, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, G. Szturc. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: