Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 5:4 SNKarlovarští hokejisté podruhé za sebou zvládli nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kohout 1 : 0
4. Koblasa 2 : 0
9. Mueller 2 : 1
12. Bondra 2 : 2
22. Vincour 2 : 3
29. Kohout 3 : 3
38. Rachůnek 4 : 3
50. Holík 4 : 4
65. Rachůnek (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 45. kole extraligy Kometu Brno 5:4 po samostatných nájezdech a bodovali tak popáté v řadě. Podruhé za sebou uspěli v nájezdech, které tentokráte rozhodl uzdravený Tomáš Rachůnek. Energie doma vyhrála po třech prohrách.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu proti Kometě, ve skupince zleva střelec gólu Martin Kohout, Libor Zábranský mladší a Jiří Černoch.

Článek

Západočeši do utkání vstoupili ve velkém stylu. V čase 1:51 po nezištné přihrávce Koblasy otevřel skóre utkání Kohout. Hráči třetí karlovarské formace si ve 4. minutě vyměnili role a Koblasa střelou z úhlu navýšil vedení domácích.

Ke třetí brance domácích měl blízko v 5. minutě Vondráček, ale jeho střela skončila jen na tyči branky hostů. Kometa se dostala do hry v 8. minutě, kdy dokonce v oslabení po Zaťovičově přihrávce snížil z brejku Mueller, který s přehledem prostřelil Novotného. Ve 12. minutě bylo vyrovnáno, po Svozilově střele pohotově dorážel Bondra.

Atraktivní a útočný hokej bohatý na branky pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 22. minutě po ideální přihrávce Rákose do předbrankového prostoru otočil vývoj zápasu Vincour. Navýšit vedení hostů mohl při první přesilovce Brna Zaťovič, ale Novotný byl připraven.

Poté, co hráči z lázeňského města o chvíli později přečkali další oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě, dostala se ke slovu opět třetí formace domácích. Ve 29. minutě přihrál Koblasa zpoza branky Kohoutovi, který překonal Vejmelku potřetí.

Vzápětí byl vyloučen Holland a Energie se mohla dostat do vedení, Flek s Rachůnkem se ale neprosadili. Hráči elitního útoku si vše vynahradili ve 38. minutě. Vejmelka ve snaze vyhodit puk z obranného pásma jen nastřelil rozhodčího, puku se následně zmocnil Rachůnek a pohotovou střelou vrátil opět vedení domácím.

Ve 43. minutě po vyloučení na dvě minuty neudržel nervy na uzdě Koblasa, za nemístné protesty inkasoval dva desetiminutové tresty a zápas pro něj skončil. Hráči z jihomoravské metropole se stále více tlačili za vyrovnáním, což se jim povedlo v 50. minutě po efektní otočce Holíka. Následně mohli rozhodnout Kusko a Mueller, Novotného chytajícího jubilejní 200. zápas v extralize ale nepřekonali.

Utkání se tak prodlužovalo. I v nastavené pětiminutovce byla blíže ke vstřelení branky Kometa, ale po střele Schneidera jen zazvonila tyč. O vítězství Energie nakonec rozhodl v samostatných nájezdech Rachůnek a bezchybný výkon Habala, který na dovednostní soutěž vystřídal Novotného.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:4 po sam. náj. (2:2, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kohout (Koblasa, Černoch), 4. Koblasa (Kohout, L. Zábranský ml.), 29. Kohout (Koblasa, D. Mikyska), 38. T. Rachůnek (Flek), rozhodující nájezd T. Rachůnek - 9. Mueller (Zaťovič, Holland), 12. Bondra (Svozil), 22. Vincour (Rákos, Gulaši), 50. P. Holík (Mueller, Zámorský). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:2, navíc Koblasa (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný (na nájezdy Habal) - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Osmík, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Schneider - Vincour, Rákos, Valský - Bondra, Střondala, Kusko - Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice