Hlavní obsah

Jablonec - Ml. Boleslav 1:1Jarolím stále čeká na výhru, Boleslav v Jablonci remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Šimek 0 : 1
37. Kratochvil 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Bitva dvou aktuálně nejzkušenějších koučů ligy Petra Rady a Karla Jarolíma skončila smírně. Radův Jablonec v předehrávce 20. kola remizoval doma s Mladou Boleslaví 1:1. Jarolím tak stále čeká na první výhru po svém návratu na lavičku Středočechů. Šnůru bez tří bodů natáhl již na devět zápasů. Hrálo se na těžkém terénu a obě branky padly v prvním poločase. Do vedení poslal hosty Šimek, Severočeši vyrovnali Kratochvílem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaromír Zmrhal z Boleslavi a Jakub Považanec z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Na těžký rozměklý terén si paradoxně rychleji zvykli hosté. Mladá Boleslav byla první půlhodinu lepším týmem a na Střelnici i otevřela skóre. Už ve třetí minutě zahrozila brejkem dva na dva, první náznak však do finále nedotáhla.

Z gólu se radovala až v 16. minutě po standardní situaci. K přímému volnému kopu se postavil Ladra, jenž na podzim v Jablonci z Mladé Boleslavi hostoval, a do vápna poslal povedený centr přesně na hlavu stopera Šimka, který míč hlavičkoval na zadní tyč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Považanec (dole) z Jablonce a Tomáš Ladra z Boleslavi.

Hosté mohli i zvýšit. Po půlhodině hry pustila laxní obrana domácích ve vlastním vápně k míči Dancáka, z dvanácti metrů vystřelil, skvělý zákrok si připsal Hanuš.

Domácí převzali aktivitu

To však byla před pauzou poslední nebezpečnější akce hostů. Režii zápasu převzali Jablonečtí. Ve 34. minutě se po akci Jovoviče Mladoboleslavští ještě ubránili, ale ve 37. inkasovali.

Jovovičův dlouhý míč za obranu nezachytil Preisler, k míči se dostal Kratochvíl a na hranici šestnáctky přesnou střelou k protilehlé tyči vyrovnal. Ještě do přestávky mohli Severočeši skóre dokonce otočit. Ve 40. minutě poslal odražený míč z halfvoleje Kratochvíl jen těsně vedle. O dvě minuty pak těsně před Doležalem hasil pohromu Diviš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michal Škoda z Boleslavi a Jaroslav Zelený z Jablonce.

Ve druhém poločase si již obě mužstva na stále těžším terénu do šancí dostávala méně než v tom prvním. Kombinaci na rozbitém hřišti hatily nepřesnosti. Když už se na straně domácích dostal do šance Doležal, zastavil ho ofsajd.

V 74. minutě zkoušel překvapit Hanuše Dancák vysokým lobem ze středového kruhu, břevno však o kousek minul. O chvíli později protáhl domácího gólmana povedenou střelou zpoza vápna Takács. Mladá Boleslav zůstává v neúplné tabulce na šestnáctém místě, Jablonec třetí.

20. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 37. Kratochvíl - 16. Šimek. Rozhodčí: Marek - Caletka, Antoníček - Hrubeš (video). ŽK: Martinec - Malínský. Bez diváků.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Považanec - Kratochvíl, Kubista, Schranz (73. Pleštil), Jovovič (90. Podaný) - Doležal. Trenér: Rada.
M. Boleslav: Diviš - Douděra, Šimek, Křapka, Preisler - Takács, Dancák - Malínský (67. Skalák), Ladra (73. D. Mašek), Zmrhal (90.+4 Jakub Klíma) - Škoda (68. Drchal). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: