Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 1:2Vítkovice potřetí v sezoně porazily Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bernad 1 : 0
25. Lakatoš 1 : 1
28. Kalus 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 46. kole extraligy na ledě Mladá Boleslavi 2:1 a porazili tak Středočechy i potřetí v sezoně. Hosté zápas otočili dvěma góly ve druhé třetině, kdy brankáře Gašpera Krošelje překonali Dominik Lakatoš a Marek Kalus.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic, ilustrační foto.

Článek

V první šanci zápasu se ocitl hostující obránce Pyrochta, ale z ideální pozice mezi kruhy trefil jenom Krošeljovy betony. Na druhé straně jel sám na branku Šťastný, ale obránce mu nedal klid v koncovce, a střela tak šla mimo. Do vedení šli domácí dvě vteřiny po polovině úvodní třetiny, když se z levého kruhu trefil přesně do "šibenice" obránce Bernad.

Druhá třetina přinesla vyrovnání Vítkovic, když se v 25. minutě zamotal při bránění puk pod nohama Claireauxovi a pohotový Lakatoš už neměl se vstřelením gólu mnoho práce. Pak nezachytil za brankou puk vyjetý Krošelj, ten se dostal až ke Kalusovi, který ho uklidil do odkryté klece a hosté rázem vedli 2:1.

Třetí část se hrála ve svižném tempu, ale oba celky pozorně bránily, takže žádné výrazné šance k vidění nebyly. Osm minut před koncem se tlačil do zakončení Šťastný, ale Svoboda byl opět na svém místě. Domácí se ještě v závěru pokoušeli o vyrovnání v šesti, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Mladá Boleslav tak podruhé za sebou prohrála, i nadále je ale třetí.

46. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Bernad (Fillman, O. Najman) - 25. Lakatoš (L. Krenželok, L. Kovář), 28. M. Kalus (Mallet, Flick). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Allen, Šidlík, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.
Vítkovice: M. Svoboda - Gewiese, Galvins, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Schleiss, Stach, Dej. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: