Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:0Hanáci udeřili v nastavení, rozhodl Chytil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Chytil 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Olomouc udolali ve 20. kole první ligy Brno 1:0. Vyrovnaný zápas rozhodl v druhé minutě nastavení Mojmír Chytil. Sigma zvítězila po třech kolech a poskočila na sedmé místo neúplné tabulky. Brněnský nováček nejvyšší soutěže získal z posledních tří ligových zápasů jediný bod a zůstal patnáctý těsně nad sestupovým pásmem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Autor jediné branky Mojmír Chytil z Olomouce oslavuje s olomouckou lavičkou.

Článek
Fotogalerie

Sigma zahrozila jako první. V šesté minutě se prokombinovala do vápna hostů a Daněk zamířil přesně k zadní tyči. V době přihrávky jednoho se však nacházel v ofsajdu a gól tak platit nemohl.

Ve zbytku první půle bylo nečekaně aktivnější Brno. Růsek byl po Hladíkově přihrávce v dobré šanci, ale z pozice ve vápně zamířil nad branku.

V 18. minutě vystřelil Vaněk z nadějného přímého kopu jen do středu branky. Stejný hráč se dostal do zakončení také o pět minut později, ale pokus z 16 metrů postrádal razanci. Zbrojovka hrozila i dál a Hladík pokusem na přední tyč pořádně prověřil brankáře Mandouse.

González ani Chytil neuspěli

Poté se hra vyrovnala a další šance přišla až minutu před poločasem. Domácí González z pravé strany stříleným centrem našel Chytila, který však v těžké pozici hlavičkou mezi tři tyče nezamířil.

Do druhé půle vstoupila lépe Sigma. V 54. minutě se míč po centru z pravé strany dostal ve vápně k Hálovi, kterému ale včas zmenšil úhel brankář Šustr a dobře zasáhl. Oba týmy pak hrály opatrně, až 10 minut před koncem se k hlavičce po rohovém kopu dostal střídající Nešpor, ale ani on se neprosadil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Mojmír Chytil z Olomouce a Luděk Pernica z Brna.

Domácí brankář Mandous pak musel být na druhé straně v pozoru při nepřesné malé domů Poulola, situaci však zvládl. Gólman Sigmy pak přestál i závar u tyče v 86. minutě.

Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, dostal se v druhé minutě nastavení do samostatného úniku Chytil, obešel brankáře a skóroval. Asistent hlavního sudího signalizoval ofsajd, ale videorozhodčí verdikt změnil a branka platila.

20. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Chytil. Rozhodčí: Proske - Paták, Leška - Lerch (video). ŽK: Mihalík - Dreksa, Pachlopník. Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Radek Látal (78. Zahradníček), Poulolo, Beneš, Zmrzlý - Sladký - Hála (64. Mihalík), Breite (64. Nešpor), González, Daněk (78. Yunis, 85. Hubník) - Chytil. Trenér: Radoslav Látal.
Brno: Šustr - Pernica, Dreksa, Šural - Štepanovský (75. Záhumenský), Bariš (68. Pachlopník), Vaněk (87. Hlavica), Sedlák, Moravec - Hladík (67. Přichystal), Růsek. Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: