Hlavní obsah

Karviná - Liberec 1:1Karviná bere bod, Severočeši vedení udrželi jen tři minuty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Rabušic 0 : 1
60. Herc 1 : 1
Záznam online reportáže

panČTK

Fotbalisté Karviné remizovali ve 20. kole Fortuna ligy na svém hřišti s Libercem 1:1. Hosty v 57. minutě poslal do vedení bosenský útočník Imad Rondič, ale už o tři minuty později vyrovnal Slovák Christián Herc. Liberec bodoval v lize ve čtvrtém utkání po sobě a je pátý. Naopak Slezané nevyhráli šest z posledních sedmi kol a zůstali na 11. pozici.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Jhon Mosquera z Liberce a Róbert Mazáň z Karviné.

Článek

Knobloch, který v liberecké brance nahradil zraněného Nguyena, měl těžký úkol už v šesté minutě, kdy vyrazil pohotovou střelu Ostráka. Do poločasu ho ještě vyzkoušel z dálky Bartošák, ale to si gólman problémy způsobil sám, protože se mu nepříliš tvrdá střela odrazila od hrudi a míč zkrotil až na druhý pokus.

Na hrotu hostů dostal před nejlepším střelcem Rabušicem přednost Rondič, který rozhodl středeční dohrávku se Zlínem. První šanci měl ve 23. minutě, ale v tísni trefil jen boční síť. Liberec za celý poločas nenamířil mezi tyče ani jednou.

Hned po přestávce to změnil Sadílek. Po odraženém míči se ocitl až před brankářem, ale Bolek jeho střelu zblízka zblokoval. Hosté však pokračovali ve zvýšené aktivitě a v 57. minutě byli odměněni. Kolumbijec Mosquera poslal z křídla centr před branku a nabíhající Rondič ho usměrnil do sítě. Byl to jeho třetí gól v posledních čtyřech zápasech v lize.

Za tři minuty vypálil na druhé straně Herc a Knobloch na jeho střelu k tyči nedosáhl. Severočeši inkasovali v nejvyšší soutěži po třech zápasech. Liberec znovu mohl strhnout vedení na svou stranu, k vítězství měl blíž, ale své šance nevyužil. Při té největší Chalušovu střelu vykopl z prázdné branky Papadopulos.

Zápas tak skončil stejným výsledkem jako na podzim v Liberci, kde svěřenci trenéra Pavla Hoftycha přišli o výhru až v poslední minutě. V jarní části sezony prohrál Slovan jen jedno ze sedmi kol.

20. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 60. Herc - 57. Rondič. Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Mikeska - Machálek (video). ŽK: Bartošák (Karviná). Bez diváků.
Karviná: Bolek - Jursa, Dramé, Šindelář, Mazáň - Herc, Smrž (62. Čmelík) - Tavares (81. Janečka), Ostrák (67. Mangabeira), Bartošák (67. Mikuš) - Papadopulos (81. Haša). Trenér: Jarábek.
Liberec: Knobloch - Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula - Purzitidis, Sadílek - Pešek (78. Nečas), Mara (65. Rabušic), Mosquera - Rondič (82. Faško). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: