Hlavní obsah

Teplice - Slavia 1:1Další slávistická ztráta. Po remíze v Teplicích vede před Spartou už jen o osm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Oscar 0 : 1
64. Mareš 1 : 1
Záznam online reportáže

Mistrovská Slavia si cestu za obhajobou titulu začíná komplikovat. Už v druhém utkání po sobě na soupeřově hřišti jen remizovala, opět navíc s protivníkem, který se topí u dna tabulky. Tentokrát Trpišovského svěřence obraly o body v epilogu 21. ligového kola Teplice, takže náskok lídra z Edenu před druhou Spartou se v tabulce ztenčil na osm bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Bořil ze Slavie a Patrik Žitný z Teplic.

Článek

Zase teplická chyba. A znovu naprosto zbytečná. „Děláme jich moc a pořád, proto dostáváme tak laciné góly," mohl si kouč Severočechů Radim Kučera opakovat tradiční evergreen provázející jeho tým prakticky ve všech jarních zápasech.

Třiačtyřicet minut hráli domácí, jak měli. Jednoduše, nekomplikovaně, poctivě v obraně. Jakmile získali míč, nakopli ho dopředu na Mareše a přitom věřili, že na těžkém terénu s míčem něco provede nebo že jim prostě pomůže chyba Pražanů. Do poločasu jim tento záměr dvakrát téměř vyšel. Poprvé hned v úvodu, kdy se po přihrávce natahoval Žitný, podruhé po dvaceti minutách, kdy si ovšem Mareš s balonem zrovna nerozuměl.

Pochopitelně že Teplicím nahrávaly i změny, které před cestou k pohárové odvetě do Leicesteru udělal v sestavě trenér Trpišovský. Bylo jich hned sedm, což se do výkonu a hry Slavie pochopitelně promítlo. Těžký terén, s nímž se Pražané vyrovnávali stejně obtížně, jako před dvěma týdny v Příbrami, jim dělal problémy pochopitelně také.

Proto žádný nápor, žádná převaha a během 43 minut jen Bahova střela likvidovaná Čtvrtečkou a Traorého trefa do břevna těsně předtím, než přišla fatální chyba domácí obrany násobená gólmanovým zaváháním.

Slavia díky Oscarovi nabídnutou příležitost využila, takže po změně stran se jí hrálo už daleko lépe. A kdyby libérijský legionář hned po změně stran zužitkoval další velkou šanci, která se mu nabídla, byla by to pro ligového lídra už nejspíš idyla.

Brankář Čtvrtečka ovšem zaváhání předcházející prvnímu gólu bravurním zákrokem napravil, takže Teplice žily, bojovaly a dřely. Dočkaly se za to odměny, protože Mareš po akci Fortelného skóre srovnal.

Slávistický kouč okamžitě reagoval dvojnásobným střídáním, takže po Kuchtovi přišli na hřiště i Provod a Stanciu. Jeho tým si sice vynutil převahu a přitiskl Teplice k šestnáctce, jenže když Čtvrtečka zlikvidoval devět minut před koncem hlavičku Olayinky, možnosti ke skórovaní tím hosté vyčerpali.

Zápas tak dospěl k remíze znamenající už druhou bodovou ztrátu Slavie během posledních dvou týdnů.

FK Teplice - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 64. Mareš - 43. Oscar. Rozhodčí: Zelinka - Vodrážka, Hurych - Lerch (video). ŽK. Heidenreich, Vondrášek, Fortelný, Řezníček - Bah.
Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Heidenreich (54. Gabriel), Černý - Jukl, Fortelný - Žitný (90.+ 2 Kučera), Trubač (54. Radosta), Moulis (76. Macej) - Mareš (76. Řezníček). Trenér: R. Kučera.
Slavia: Kolář - Bah (46. Olayinka), Kúdela, Deli, Bořil - Hromada, Traoré (65. Stanciu) - Masopust, Beran (65. Provod), Oscar - Lingr (54. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: