Hlavní obsah

Klhůfek nastřílel při výhře Košic pět gólů Liptovskému Mikuláši

Bratislava

Český hokejový útočník Pavel Klhůfek se ve slovenské extralize blýskl pěti góly při výhře Košic 9:1 nad beznadějně posledním týmem tabulky Liptovským Mikulášem. Východoslovenský klub tak oslavil první výhru pod novým trenérem Marcelem Šimurdou, jenž nahradil dnes odvolaného českého kouče Jana Šťastného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Klhůfek na archivním snímku v dresu Slavie.

Článek

Devětadvacetiletý Klhůfek se trefil v každé třetině a jeho dvě branky ve 32. minutě dělilo jen 16 sekund. Bývalý hráč pražské Slavie, Zlína a Chomutova těžil ze spolupráce s někdejším velkým slovenským talentem Martinem Réwayem, jenž mu nahrál na čtyři góly a sám jednou skóroval.

I díky dnešnímu představení je Klhůfek s 27 góly druhým nejlepším střelcem soutěže. V kanadském bodování je s 41 body ze 41 zápasů coby nejlepší z Čechů osmý.

Šťastný skončil u hokejistů Košic jako trenér i manažer
Jan Šťastný byl dnes v Košicích odvolán z funkcí hlavního trenéra, sportovního manažera a šéftrenéra mládeže. Východoslovenský tým je aktuálně v hokejové extralize osmý a na šestou pozici, jež jako poslední zajišťuje přímou účast v play off, ztrácí osm bodů.
Šťastného nezachránilo ani to, že Košice z posledních pěti zápasů vyhrály čtyři. "Čekal bych, že půjdu ven po čtyřech lednových porážkách," uvedl český kouč po odvolání. "Pak jsme vyhráli v Popradu, nad Miškovcem a v Detvě a zvedli jsem se. V (reprezentační) přestávce jsme chtěli potrénovat a doma vletět na Nové Zámky. Ten zápas jsme však nezvládli a to asi byl důvod mého odvolání. Nic na tom nezměnila ani páteční výhra ve Zvoleně," dodal Šťastný.
Bývalý asistent Vladimíra Růžičky v Chomutově přišel do Košic na pozici sportovního manažera před sezonou 2019/20. Loni v srpnu kvůli tomu, že klub neměl prostředky na udržení dosavadního kouče Petera Draisaitla, převzal i roli hlavního trenéra.
Ve zbytku sezony Košice povede dosavadní asistent Marcel Šimurda.

Liptovský Mikuláš, jemuž v listopadu kvůli nesrovnalostem při převodu licence mezi dvěma subjekty hrozilo vyloučení ze soutěže, je na debakly zvyklý. V pátek podlehl doma 2:9 Detvě a před reprezentační přestávkou inkasoval 11 branek od Popradu.

Právě tým zpod Tater vede tabulku o bod před Zvolenem. Dnes Poprad vyhrál 4:0 na ledě Slovanu Bratislava i díky českému brankáři Tomáši Vošvrdovi, jenž zlikvidoval všech 24 střel domácích.

Reklama

Související témata:
Kanonýři