Hlavní obsah

Boston - Philadelphia 7:3Senzační Pastrňák opět řádil v NHL! Co ukázal pod širákem?

New York/Praha
Aktualizováno

Fantazie! Český útočník David Pastrňák měl v NHL znovu nabito, v bitvě s Philadelphií se blýskl hattrickem a jeho Boston slavil pohodové vítězství 7:3. Washington si v duelu plném zvratů poradil s New Jersey 4:3. Jednu asistenci v dresu Capitals zaknihoval útočník Jakub Vrána. Vítězný gól zaznamenal ruský bombarďák Alex Ovečkin. V dresu poražených si připsal asistenci Pavel Zacha. Ottawa vyhrála v kanadském derby nad Montrealem 3:2 v prodloužení.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Český útočník David Patrňák z Bostonu spěchá za pukem v utkání NHL proti Philadelphii.

Článek
Fotogalerie

Zápas Bruins proti Philadelphii se hrál pod širým nebem a měl hlavního hrdinu v chlapíkovi s číslem 88 na dresu. David Pastrňák poprvé udeřil už po čtyřiatřiceti sekundách utkání. To mu při přečíslení dvou na jednoho předložil ideální přihrávku Marchand a český snajpr šancí nepohrdl - 1:0 pro Boston.

Philadelphia, v jejímž dresu stále chybí Jakub Voráček, ještě v první třetině skóre otočila na 2:1, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Raketový start měl „Pasta" i do prostřední dvacetiminutovky. To skóroval už po 46 sekundách. Pro změnu z pravého kruhu pálil přesně pod horní tyč a Boston vedl 3:2. Své galapředstavení zakončil v čase 57:04, kdy nejprve forčekoval v útočném pásmu a narušil rozehrávku soupeře. Vzápětí dostal přihrávku do levého kruhu a bez přípravy završil hattrick i skóre zápasu.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Hokejisté Bostonu Bruins slaví. Český kanonýr David Pastrňák (88) se raduje z gólu v síti Philadelphie, k přesné trefě gratulují obránce Jeremy Lauzon (55) a útočník Patrice Bergeron (37).

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák už v této sezoně jeden hattrick oslavil, a rovněž proti Flyers. Tehdy si při výhře 4:3 v prodloužení na ledě Flyers do statistik připsal kromě hattricku ještě asistenci. Havířovský rodák tak zaokrouhlil počet svých hattricků v NHL na číslo deset. Oslavit jej na ledě nemohl se svými krajany v barvách Bruins. David Krejčí, Ondřej Kaše a Jakub Zbořil jsou zranění.

Do sezony naskočil český útočník později, když se dával dohromady po zářijové operaci kyčle. Nejlepší střelec základní části soutěže uplynulého ročníku NHL zatím nastoupil v této sezoně do devíti utkání a na kontě má 14 kanadských bodů za devět branek a pět finálních přihrávek.

Foto: Rich Pedroncelli, ČTK/AP

Radost v podání hokejistů Bostonu Bruins. David Pastrňák oslavuje svůj gól proti Philadelphii s parťáky Bradem Marchandem a Patricem Bergeronem.

Washington doma přestřílel New Jersey 4:3. Ďáblové vedli v utkání už 2:0. U vedoucí trefy Johnssona asistoval v první třetině i Pavel Zacha. Capitals, v jejichž brance tentokrát scházel Vítek Vaněček skóre ve třetí třetině otočili na 4:2.

U vyrovnávacího gólu na 2:2 zaknihoval "áčko" i Jakub Vrána. Nejvíce zářil T.J. Oshie, jenž dal dvě branky a také přihrál na vítěznou přesilovskovou trefu Ovečkinovi.

Vyrovnané kanadské derby mezi Ottawou a Montrealem dospělo za stavu 2:2 do prodloužení. Tam dostal Senátor Tkachuk nebývale mnoho prostoru. Vypálil na branku, následně si kotouč dojel a zamířil s ním neatakován znovu před gólmana. Další šancí již nepohrdl a rozhodl utkání.

Napínavý byl i duel Vancouveru s Winnipegem, kde domácí vedli po první třetině 2:0 a zdálo se, že mají našlápnuto k vítězství. Tým Jets ale skóre otočil a o výhru v základní hrací době přišel až osmatřicet sekund před koncem. Nakonec ale stejně slavili hosté, už po 27 sekundách prodloužení rozhodl Dubois.

Výsledky zápasů NHL:
Washington - New Jersey 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
Branky: 34. a 52. Oshie, 50. Carlson (Vrána), 57. Ovečkin - 10. A. Johnsson (Zacha), 24. J. Hughes, 60. Gusev. Střely na branku: 41:25. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Oshie, 2. Carlson, 3. Bäckström (všichni Washington).
Ottawa - Montreal 3:2 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 10. Batherson, 44. Norris, 64. B. Tkachuk - 2. Suzuki, 55. Perry. Střely na branku: 39:32. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. B. Tkachuk, 2. Batherson, 3. C. Brown (všichni Ottawa).
Boston - Philadelphia 7:3 (2:2, 4:0, 1:1)
Branky: 1., 21. a 58. Pastrňák, 16. McAvoy, 37. Coyle, 37. Frederic, 38. N. Ritchie - 7. Farabee, 15. Couturier, 53. J. van Riemsdyk. Střely na branku: 35:19. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Marchand (oba Boston), 3. J. van Riemsdyk (Philadelphia).
Vancouver - Winnipeg 3:4 v prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 16. a 60. E. Pettersson, 4. B. Sutter - 35. a 61. Dubois, 46. Scheifele, 51. Pionk. Střely na branku: 34:31. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Dubois (Winnipeg), 2. E. Pettersson (Vancouver), 3. Scheifele (Winnipeg).

Reklama