Hlavní obsah

Hon na giganta začíná. Bayern je unavený a ve stresu

Praha

Úřadující vítěz fotbalové Ligy mistrů Bayern Mnichov vstoupí do úvodního osmifinále soutěže na hřišti Lazia Řím. Atlético Madrid se utká s Chelsea. Utkání se kvůli cestovním restrikcím mezi Španělskem a Velkou Británií, způsobených pandemií koronaviru, odehraje na neutrální půdě v Bukurešti. Oba duely mají výkop ve 21:00, přímé přenosy vysílá O2 TV Sport, online reportáže můžete sledovat na Sport.cz. Odvety jsou na programu 17. března.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Brankář Manuel Neuer musí Bayern podržet v hektickém období.

Článek

Šampioni nezačnou cestu za obhajobou triumfu v Lize mistrů v nejideálnějším rozpoložení. Fotbalisté Bayernu Mnichov nastoupí v prvním osmifinále na Olympijském stadionu v Římě proti Laziu po nepřesvědčivých ligových vystoupeních s Bielefeldem (3:3) a Frankfurtem (1:2).

Bavorský gigant před necelými dvěma týdny vyhrál klubové mistrovství světa a ziskem šesté trofeje v jedné sezoně vyrovnal rekord Barcelony z roku 2009. Po návratu z Kataru ale ze dvou bundesligových duelů získal jen bod a jeho náskok v čele tabulky se ztenčil ze sedmi na dva body.

Inkasuje hodně gólů, v 22 ligových kolech již 31, což je jeho nejhorší zápis za 29 let. Mužstvo vypadá unaveně a výkony hráčů sklidily kritiku i od klubového vedení.

„Jsme příliš nedůrazní a máme kolísavé výkony. Někdy se zdá, že soupeře přitlačíme pouze na posledních pár metrech. Pro Bayern je neobvyklé, že ztratil 5 bodů v posledních dvou zápasech. Musíme se zamyslet. Sezona je vyčerpávající, hráči mají pomalu každý třetí den zápas a jsou ve stresu," cituje agentura AP předsedu Karl-Heinze Rummeniggeho.

Lazio cítí šanci

V Lize mistrů Bayern od března 2019 nenašel přemožitele v 17 utkáních po sobě. Lazio se ve vyřazovací fázi soutěže představí teprve podruhé. V roce 2000 nestačilo ve čtvrtfinále na Valencii.

Favoritovi chybí několik hráčů. Benjamina Pavarda a Thomase Müllera vyřadil koronavirus, Corentin Tolisso a Serge Gnabry jsou zranění.

„Máme za sebou pár turbulentních dnů. Na to nelze zapomínat," přikyvuje trenér Hansi Flick.

Lazio každopádně cítí šanci. Na Bayern se naladilo ligovým vítězstvím 1:0 nad FC Janov.

Foto: Sport.cz

Ciro Immobile v barvách Lazia Řím.

„Chlapcům jsem pogratuloval. Cenný výsledek několik dní před důležitým zápasem s Bayernem. Nyní máme dva cíle. Přejít v Lize mistrů přes obhájce titulu do dalšího kola a v Serii A udržet místo zaručující Evropu, přičemž víme, že bojujeme proti gigantům," cituje agentura AFP trenéra Simona Inzaghiho.

Kouč proti Janovu oslavil jubileum. Ve věku 44 let dosáhl na 100. trenérské vítězství v Serii A.

„Bayern je šestinásobným evropským šampionem a byl jediný, jehož jsme v Lize mistrů nechtěli dostat. Proti nim je to vždy strašně těžké. Bude i teď, dobře víme. Jsou obhájce a favorit, ale my se jich nebojíme. Mají teď jisté problémy. Výzvu si užijeme," těší se Inzaghi.

Ujfaluši a Kisel ve studiu, Čech na drátě
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu od 20:20 bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho a také známého hráčského agenta Karola Kisela. Diváci se dočkají také aktuálních informací od Petra Čecha, s bývalým brankářem a nynějším poradcem sportovního úseku Chelsea se podařilo udělat předzápasový rozhovor. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: