Hlavní obsah

Rána pro Plzeň! Disciplinárka zastavila činnost hned dvěma jejím útočníkům

Praha

Nedělní domácí duel s Kometou nejenže prohráli 0:1, teď má navíc pro hokejovou Plzeň nepříjemnou dohru. A to hned dvojitou. Disciplinární komise extraligy zastavila útočníkovi Západočechů Sebastiánu Malátovi činnost na dva soutěžní zápasy, dalšímu forvardovi Indiánů Petru Strakovi pak na jeden. Oba pykají za fauly ve střetnutí s Brnem, za které od rozhodčích obdrželi tresty na pět minut a do konce utkání.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Sebastián Malát, Petr Kodýtek a Petr Straka z Plzně.

Článek

Malátovi byl ve 34. minutě duelu uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce zápasu za zásah do hlavy nebo krku Karla Pláška.

„Malát, který jednal bez snahy hrát kotouč, s výhradním cílem zasáhnout protihráče a před střetem se záměrně napřímil, zjevně zasáhl protihráče ramenem do obličeje. Přestože vedl svůj zákrok na protihráče, který byl v držení kotouče, dopustil se disciplinárního přestupku a nedodržel zásadu, že je povinen postupovat tak, aby neohrozil zdraví soupeře," shledal předseda disciplinárky Viktor Ujčík po prostudování videozáznamu.

Při vynesení dvouzápasového trestu přihlédl k charakteru zákroku, stejně jako k tomu, že Malát nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Plášek utkání – přes tržnou ránu, kterou utrpěl – dokončil.

Straka zase v 8. minutě utkání sekl do slabin Vojtěcha Střondalu, za což od sudích vyfasoval trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za sekání. „Straka po předchozích vzájemných konfliktech dvakrát cíleně sekl protihráče holí mezi nohy," uvedl Ujčík a ztotožnil se s kvalifikací přestupku rozhodčími.

Straku potrestal nejen nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání, ale i finanční pokutou ve výši 10 procent základní měsíční odměny. Při vynesení výše trestu sehrálo roli, že Střondala neutrpěl při zákroku zranění a utkání dokončil. Strakovou přitěžující okolností naopak bylo, že v lednu letošního roku již byl disciplinárně trestán.

Straka tak přijde o středeční dohrávku 10. kola s Libercem, Malát i o páteční zápas 48. kola s Vítkovicemi.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec