Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 0:3Pražská S, třeste se! Slovácko vyplenilo i Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Petržela 0 : 1
68. Kliment 0 : 2
79. Cicilia 0 : 3
Záznam online reportáže

Slovácko potvrzuje, že venku letos válí na jedničku s hvězdičkou. V přímém souboji o třetí místo vyhrálo v dohrávce 18. kola na hřišti Jablonce jasně 3:0. Tři body ze hřiště soupeře veze do Uherského Hradiště popáté za sebou. Vítězný zásah zaznamenal v nastaveném čase první půle Petržela. Severočeši brzy po pauze přišli o vyloučeného Jovoviče a v přesile pak přidal druhou trefu Kliment a skóre uzavřel střídající Cicilia.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

Tým Martina Svědíka si v tabulce upevnil třetí místo. Nad čtvrtým Jabloncem má již čtyřbodový náskok a stejný počet pak ztrácí na druhou Spartu. V příštím kole prubne lídra ligy Slavii.

Před necelými třemi týdny jelo Slovácko na sever Čech zbytečně, zápas byl až pár hodin před výkopem kvůli nezpůsobilému terénu odložen a hosté se kvůli marné pouti čertili. Teď si však dvojnásobnou dalekou cestu vynahradili. Stopli totiž dlouhý jablonecký komplex.

Na triumf proti zelenobílým čekali přesně sedm let a dva dny. Dohromady třináct utkání. A z posledních třech duelů na Střelnici vydolovali nula bodů s celkovým nelichotivým skóre 0:10.

Nyní stadion v Jablonci vyplenili. Demolici odstartovali v první minutě nastaveného času, kdy Jurečka na hranici pokutového kopu míč šikovně posunul rozběhnutému Petrželovi a zkušený záložník střelou z deseti metrů nedal Hanušovi šanci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Doležal z Jablonce a Michal Kadlec ze Slovácka.

Šlo o největší šanci celé první půle, která jich nabídla minimum. Kromě gólové rány byl k vidění už pouze jeden pokus mířící mezi tyče. Patřil domácím, kteří trefili branku ve 38. minutě, kdy z téměř třiceti metrů napálil odražený míč Považanec, Nemrava však jeho dalekonosnou střelu kryl.

Dominance Slovácka ve druhém poločase

Jinak obě dobře organizované defenzivy v prvním poločase pracovaly bezchybně a do zakončení soupeře pouštěli ojediněle. V dresu domácích několikrát vynikl dravým průnikem Jovovič, Slovácko hrozilo po centrech ze stran.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Miloš Kratochvíl z Jablonce a Jan Kalabiška ze Slovácka.

Do druhé půle poslal kouč Petr Rada dvojnásobným střídáním Pleštila a Hrubého, šance na otočení utkání však po osmi minutách hry výrazně snížil Jovovič, Černohorec ostře fauloval Klimenta a po prozkoumání situace u videa ho sudí Hocek po zásluze vyloučil.

Slovácko v přesilovce přidalo druhý gól v 68. minutě. Na hraně malého vápna dostal hodně prostoru po přihrávce Sadílka Kliment, aby si míč zpracoval a levačkou zamířil přesně k zadní tyči.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodčí vylučuje Vladimira Jovoviče z Jablonce.

V 74. minutě se dostával do šance Doležal, ale míč nestihl zpracovat a k zakončení se nedostal. V 78. minutě hosté případný odpor definitivně zlomili, kdy po brejku přidal třetí gól střídající Cicilia. Na tento okamžik čekalo Slovácko téměř devatenáct let.

18. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - 1. FC Slovácko 0:3 (0:1)
Branky: 45.+1 Petržela, 68. Kliment, 79. Cicilia. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Hock - Berka (video). ŽK: Hofmann, Kadlec, Jurečka (všichni Slovácko). ČK: 55. Jovovič (Jablonec). Bez diváků.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Považanec - Kratochvíl (46. Pleštil), Schranz (79. Podaný), Kubista (46. R. Hrubý), Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.
Slovácko: Nemrava - Šimko, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček - Petržela (80. Rezek), Havlík (89. Kubala), Sadílek (70. Kohút), Jurečka (80. Reinberk) - Kliment (70. Cicilia). Trenér: Svědík

Reklama

Související témata: