Hlavní obsah

Přesilovka Realu? Vyloučení bylo přísné, úplně stačila žlutá, tvrdí bývalý rozhodčí

Praha

Bylo to nejrychlejší vyloučení v Lize mistrů za poslední tři roky. Fotbalisté Realu Madrid odpor dlouho oslabeného Bergama zlomili až v závěru. Přesilovku, která začala na konci 17. minuty, využili v 86. minutě středeční úvodního osmifinále díky trefě Mendyho.

Sestřih osmifinálového zápasu Ligy mistrů Atalanta - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Nečekal jsem tak klidný zápas v brance. Červená karta nám pomohla, Atalanta nemohla tolik útočit, což za normálních okolností perfektně umí," citoval server uefa.com gólmana Realu Thibaulta Courtoise.

Co přesně se na konci 17. minuty odehrálo? Mendy převzal v plné rychlosti přihrávku, předkopl si balon a snažil se vběhnout do šestnáctky. Domácí Freuler ho ze strany fauloval. K překvapení mnohých aktérů vytáhl hlavní rozhodčí červenou kartu.

„Sudí si myslel, že hráč Atalanty zmařil Mendymu jasnou příležitost ke vstřelení gólu. To se mi ale zdá přehnané. Hráč Realu ani neměl míč plně pod kontrolou, žlutá karta by byla spravedlivější," citoval deník Marca bývalého španělského profesionálního arbitra Juana Andujara Olivera. Pro Bílý balet šlo o patnáctou přesilovku ve vyřazovací fázi Ligy mistrů. Více jich v této fázi soutěže měla k dispozici pouze Barcelona.

Mendy rozhodl

Ofenzívně laděné Bergamo muselo sáhnout k obranným notám, což zápasu ubralo na očekávané kvalitě. Když už vypadalo, že bude v defenzívě úspěšné, trefil se z 18 metrů Mendy.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z branky

„Jsme zklamaní. Dobře jsme bránili, přesto soupeř skóroval. Záložník Realu Toni Kroos je můj idol, byl sen mu čelit. Ale nic jsem mu nedaroval, na hřišti to je soupeř," uvedl záložník Atalanty Matteo Pessina. „Je těžké hrát proti Realu v jedenácti, ještě těžší s deseti muži. I přes obdržený gól ale pořád žijeme," doplnil obránce Rafael Tolói.

Bílý balet, který do Itálie přiletěl bez trojice opor (Benzema, Ramos, Hazard, oslavil výhrou rekordní 100. zápas ve vyřazovací fázi Champions League. „Nebyli jsme skvělí, když jsme hráli přesilovku, ale výsledek je dobrý. Byli jsme odměněni za trpělivost. Ale nic není hotové," varoval kouč Realu Zinedine Zidane.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Ferland Mendy z Realu se raduje z gólu proti Bergamu v osmifinále Ligy mistrů.

Podobný názor sdílí jeho kolega na lavičce Bergama, Gian Piero Gasperini. „Karty jsou rozdány tak, že máme jen jednu možnost. Musíme vyhrát v Madridu. Kvalitu na to máme," prohlásil italský trenér, jehož celek poprvé od dubna 2019 nevyprodukoval ani jednu střelu na bránu.

Reklama