Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 3:2Extraligový lídr z Třince po pěti výhrách nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hrňa 0 : 1
10. Klíma 1 : 1
22. Stránský 1 : 2
26. Graňák 2 : 2
44. Růžička 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v pátečním utkání 48. kola Tipsport extraligy nad Třincem 3:2. Oceláři dvakrát v utkání vedli, ale nakonec lídr tabulky prohrál a jeho náskok na druhou Spartu tak nenarostl. Činí dál čtyři body. O vítězství Mountfieldu rozhodl ve 44. minutě útočník Vladimír Růžička. Východočeši porazili Oceláře poprvé po pěti prohrách ve vzájemných soubojích.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Třince Jakub Štěpánek a Petr Poppel z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Třinci nabídl už po 42 sekundách přesilovou hru faulem Jergl a sedm vteřin před vypršením trestu ji využil střelou z pravého kruhu Hrňa. Odpovědět se snažili Lev a Perret, povedlo se to Mountfieldu v polovině úvodní části při Kundrátkově vyloučení. Kelly Klíma zpoza branky zadovkou uvolnil dvojče Kevina, který z pravé strany z úhlu překonal Štěpánka.

Ve 12. minutě našel před brankou Rodewald Marcinka, který ale ztroskotal na Mazancovi. Třineckého gólmana prověřil Perret. Potom se ocitl sám mezi kruhy třinecký Musil, ale nezamířil přesně. Krátce před první pauzou se při trestu Veselého trefil Vrána z dorážky bekhendem levou tyč.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec.8

Po 118 sekundách druhé části Ocelářům z úniku po přihrávce Mariana Adámka vrátil vedení Stránský a 32. gólem v sezoně si upevnil vedení v tabulce střelců. Hradec Králové odpověděl ve 26. minutě v další početní výhodě, kdy se obránce Graňák trefil přes Lvovu clonu před Štěpánkem.

Třetí přesilovku při Marcinkově pobytu na trestné lavici už domácí nevyužili a sami se ubránili při vyloučení Vladimíra Růžičky. Po polovině utkání se v přečíslení dvou na jednoho nepodařilo Růžičkovi zkrotit Perretovu přihrávku. Mountfield se ubránili při velkém tlaku Vránovy formace a před pauzou měl další šanci hostů Ondřej Kovařčík.

Do závěrečné části vstoupili domácí aktivně a vynutili si faul Kurovského. Dvě vteřiny po jeho návratu na led po průniku Jergla a dorážce Koukala se puk odrazil mezi kruhy k Vladimíru Růžičkovi, který poprvé v utkání dostal do náskoku Východočechy. Nic na tom nezměnila ani trenérská výzva Ocelářů.

Vzápětí mohl odpovědět po rychlém průniku Martin Růžička, ale Mazance nepřekonal. Při Šaldově trestu domácí také odolali a v 52. minutě se dostal v brejku opět před hradeckého gólmana Martin Růžička, ale v bekhendovým zakončením neuspěl. Domácí se ubránili i při Lvově trestu a uhájili těsný náskok až do konce.

48. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kevin Klíma (Kelly Klíma), 26. Graňák (Kevin Klíma), 44. V. Růžička ml. - 3. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 22. M. Stránský (M. Adámek, Rodewald). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:5, navíc Kundrátek (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků
Hradec Králové: Mazanec - Graňák, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - Kelly Klíma, J. Veselý, Lev - Poppel, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.
Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek, D. Musil - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Hrňa, Miloš Roman, Hrehorčák - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: