Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 5:4 PPEnergie si smlsla na oblíbeném soupeři, výhru tentokrát brala v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Honejsek 0 : 1
12. Fořt 0 : 2
17. Černoch 1 : 2
23. Zábranský 2 : 2
33. Vondráček 3 : 2
49. Sebera 3 : 3
57. Vopelka 3 : 4
58. Zábranský 4 : 4
61. Černoch 5 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 48. kole extraligy Zlín 5:4 v prodloužení a připsali si osmou výhru nad soupeřem v řadě. Utkání rozhodl svým druhým gólem v čase 60:40 Jiří Černoch, dvakrát se mezi střelce zapsal i Libor Zábranský. Zlín prohrál počtvrté za sebou a přišel i o teoretickou šanci na postup do předkola play off.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jiří Černoch z Karlových Varů a Martin Kohout z Karlových Varů se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Zápas přitom nezačal pro domácí vůbec dobře. Ve 23. vteřině zůstal ležet na ledě s krvavým zraněním v obličeji Šenkeřík a o chvíli později v čase 1:02 střelou z mezikruží otevřel skóre Honejsek. Po pasáži plné nepřesností z obou stran se po ideální přihrávce Kubiše dostal do samostatného nájezdu Fořt a střelou mezi betony Novotného navýšil vedení hostí.

Západočeši zvýšili aktivitu a v 17. minutě se jim podařilo snížit. Po ideální přihrávce Kohouta se o to zasloužil pohotově tečující Černoch. Vyrovnat se domácím podařilo ve 23. minutě, kdy brankář Huf vyrazil Zábranského nahození přímo na nohu Gazdy, od kterého se puk vrátil zpět do zlínské branky.

Karlovarští hráči byli výrazně střelecky aktivnější a podařilo se jim i otočit skóre. Zasloužil se o to Vondráček, který procedil puk pod betony hostujícího gólmana.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf inkasuje první gól.

Hosté však toužili poprvé v sezoně Energii porazit a vytvářeli si šance. Hamrlík ještě trefil ve 47. minutě tyč, o dvě minuty později již pasivitu domácích potrestal Sebera. Zlínský útočník byl následně vyloučen na 2+2 minuty, Západočeši ale jeho hru vysokou hokejkou nepotrestali.

Místo vstřelení vedoucí branky navíc v 57. minutě sami inkasovali. Zlínu vrátil vedení Vopelka. O 51 vteřin později se ve skrumáži před Hufem ale dobře zorientoval Zábranský a střelou z kruhu poslal zápas do prodloužení.

Domácí mohli ještě v závěru základní části rozhodnout v přesilovce, výhodu si přenesli i do nastavené pětiminutovky a nakonec jim pomohla k rozhodující brance. Fořt se totiž ještě nestačil zapojit do hry, když Černoch tečoval Flekovu střelu.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 5:4 v prodl. (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Černoch (Kohout), 23. Zábranský, 33. Vondráček (Redlich), 58. Zábranský (Redlich), 61. Černoch (Flek) - 2. Honejsek (Šlahař, D. Nosek), 12. Fořt (Kubiš, Gazda), 49. Sebera (D. Nosek), 57. Vopelka (Kubiš, Ferenc). Rozhodčí: Roman Svoboda, Kika - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Bez diváků.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, Zábranský, Kowalczyk - Flek, T. Mikúš, O. Beránek - Kulich, Vildumetz, Redlich - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Sapoušek. Trenér: Pešout.
Zlín: Huf - Žižka, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Gazda, Matyáš Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Sebera - Ondráček, P. Sedláček, Chludil - Dobiáš, Karafiát, Václavek. Trenér: Robert Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín