Hlavní obsah

Dostali jsme lekci, bědoval kouč Pardubic

Liberec

Pardubice již trénuje čtvrtým rokem, ale takhle hrůzný poločas jejich kouč Jaroslav Novotný nepamatuje. Nováček ligy padl v předehrávce 21. kola na hřišti Liberce 1:4, když po první půli tekl vysoko 0:4 a bál se debaklu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pardubic Jaroslav Novotný během utkání na hřišti Slavie.

Článek

„Dostali jsme lekci," přiznal kouč Východočechů. „Soupeř byl na nás dobře připravený. Prvních třicet minut nás vyloženě zatlačil, vypracoval si šance a proměnil je. Třicet minut jsme se pomalu nedostali k balonu," zhodnotil.

Co se stalo s Pardubicemi, které na podzim Slovan přejeli výsledkem 3:0 a svými výkony soutěž od prvního kola překvapují? „V první půli bylo všechno špatně, jak začátek, tak konec. Hned v první minutě jsme přežili tyč, ale místo toho, abychom se zvedli, dostali jsme první gól a od té doby se to s námi vezlo. Pak jsme dostali další dvě rychlé branky po sobě. Vůbec jsme se nedostali do hry, neměli jsme souboje, odražené balony, všechno bylo špatně," lamentoval stoper Martin Toml.

„Všude jsme byli druzí, soupeř byl důraznější a daleko aktivnější v nábězích. V tomhle byl velký problém. Vůbec jsme mužstvo nepoznávali," připustil Novotný.

Tým se pokusil po třetí brance probudit už ve 27. minutě trojitým střídáním, když na hřiště místo chybujícího Proska poslal Petráně, Černého nahradil Huf a kapitána Jeřábka Čelůstka. Částečně se mu tah povedl, jenže do deprese jeho partu zpátky hodila Hufova neproměněná penalta krátce před pauzou. A navíc čtvrtý inkasovaný gól v nastaveném čase první půle.

„Bohužel jsme penaltu nedali. Byl to takový záchvěv. Kdyby byl stav o poločase 1:3, ve druhém bychom s tím ještě mohli něco udělat, ale místo toho jsme v posledních vteřinách inkasovali počtvrté. Druhý poločas jsme nechtěli odevzdat, což se jakž takže povedlo, vyhráli jsme ho 1:0, ale celkově jsme prohráli. Špatný zápas," soukal ze sebe Toml po prohře, kterou vyrovnali tu nejvyšší v první lize. Na podzim s parťáky kousal v mladé Boleslavi rovněž výprask 1:4.

„Liberec má kvalitní mužstvo, o tom jsme ani nepochybovali. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Akorát jsme si nedokázali představit, že to pro soupeře bude až tak jednoduché," uzavřel Novotný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články