Hlavní obsah

NY Rangers - Boston 6:2Pastrňák se znovu zaskvěl, Medvědi však krutě padli

New York
Aktualizováno

Dvě asistence zapsala česká hvězda Bostonu David Pastrňák v Madison Square Garden. Na body to však Bruins nestačilo. Podruhé v řadě končili svěřenci trenéra Cassidyho s debaklem. Jezdci vstřelili svému soupeři hned 6 branek, jenom o jednu méně než jejich městský rival Islanders o den dříve,

Foto: Pool Photos, Reuters

Ryan Lindgren (vlevo) z NY Rangers atakuje českého hokejistu Bostonu Davida Pastrňáka v utkání NHL.

Článek

Od začátku třímali otěže zápasu domácí NY Rangers ve svých rukou a ve 14. minutě využil ztíženého výhledu brankáře Raska třiadvacetiletý Julien Gauthier, jenž napálil puk, který ještě jemně tečoval Phillip di Giuseppe. Na začátku druhé části hry zvyšoval Ryan Strome, který se stal nakonec se třemi body mužem zápasu.

Bruins na chvilku utkání zramatizovali a to za přispění Davida Pastrňáka. Ten našel dokonalou přihrávkou Patrice Bergerona. Rodák z Havířova naznačil střelu, puk ale ještě stihl parádně připravit na hokejku kanadské hvězdy, která už nemohla minout.

Pak už to ale byla velká jízda domácích, jejichž čtyři slepené branky, v rozmezí 39. a 44. minuty, utkání definitivně zlomili. Postupně se trefili Blackwell, Kreider, Bučněvič a Brodzinski, a na svěřence Brucea Cassidyho se valila druhá pohroma v řadě.

Jenom kosmeticky pak po další nahrávce Davida Pastrňáka a také Jakuba Zbořila, upravoval skóre Brad Marchand. Čtvrtá prohra z posledních pěti utkání rozhodně není dobrá vizitka Bostonu, což potvrdil i trenér mužstva: "Příliš mnoho ztrát, nehráli jsme jeden za druhého," konstatoval stroze zklamaný kouč poražených.

Poprvě v sezoně hráli Jezdci před fanoušky, povolená kapacita dosáhla necelých 2000 diváků.

Minnesota využila parádního startu do zápasu a po brankách třech různých forvardů, z třech různých formací a také z třech různých zemí - Kaprizova, Bjugstada a Joela Erikssona - uzmula pohodovou výhru 3:1 nad Los Angeles Kings.

Colorado díky výhře v Gila River Areně ve Phoenixu dorovnalo bodově svého soupeře v tabulce. Těsná výhra 3:2 byla pro Colorado třetím vítězstvím v řadě nad rivalem z Arizony.

Výsledky NHL
NY Rangers - Boston 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Branky: 14. Di Giuseppe, 23. R. Strome, 39. Blackwell, 40. Kreider, 42. Bučněvič, 44. Brodzinski - 25. Bergeron (Pastrňák), 48. Marchand (Pastrňák, Zbořil). Střely na branku: 34:33. Diváci: 1800 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. R. Strome, 2. Fox, 3. Lindgren (všichni NY Rangers)
Minnesota - Los Angeles 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Branky: 13. Kaprizov, 15. Bjugstad, 16. Eriksson Ek - 58. J. Carter. Střely na branku: 30:28. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Talbot, 2. Kaprizov, 3. Brodin (všichni Minnesota)
Arizona - Colorado 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Branky: 59. Kessel, 60. Caggiula - 22. Rantanen, 47. Burakovsky, 51. Kadri. Střely na branku: 18:29. Diváci: 2495 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Rantanen (oba Colorado), 3. Kessel (Arizona)

Reklama