Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Budějovice 1:1Klokani vedli, o dělbě bodů s Dynamem rozhodl z penalty Čolič

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Bartek 1 : 0
79. Čolič (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Sobotní duel fotbalové ligy s Českým Budějovicemi měli Bohemians 1905 rozehraný na tři body. Od 72. minuty vedli gólem navrátilce Bartka. Hosté však stihli vyrovnat, postaral se o to proměněnou penaltou Čolič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Javorek (vlevo) z Českých Budějovic a Josef Jindřišek z Bohemians.

Článek

Po zahřívací desetiminutovce napřáhl z dálky Čolič, Le Giang dokázal ostrou ránu vyrazit. Hosté si následně vypracovali velkou šanci. Přízemní centr Skovajsy nedokázal Le Giang zkrotit, míč propadl na malé vápno, Brandner ale z odkryté branky nedokázal profitovat. Klokani zahrozili poprvé po půlhodině. Na Necidův přetažený centr si naběhl Vondra, který zakončoval ve skluzu. Vorel předvedl výtečný zákrok.

Poté mohli jít do vedení pro změnu hosté. Alvir přihrál Čoličovi, jehož centr nechtěně srazil Vondra k Javorkovi. Ten z hranice šestnáctky vyslal nebezpečný projektil, Le Giang ho nadvakrát zpacifikoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid z Bohemians během utkání 21. kola Fortuna ligy s Českými Budějovicemi.

Krátce po změně stran se do centru pověsil Bederka, hlavou jen těsně minul pravou tyč. Klokani nabírali dech, v 72. minutě se dočkali. Z pravé strany odcentroval Hronek, míč sice odvrátil Králik, jenže pouze k Bartkovi. Muž, který se před týdnem vrátil po dlouhé pauze zaviněné zraněním, propálil Vorla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střídající David Bartek z Bohemians oslavuje svoji trefu v ligovém utkání proti Českým Budějovicím.

Vidina tří bodů se Pražanům rozplynula v 79, minutě, kdy po souboji Krcha s Valentou odpískal sudí Hocek pro hosty pokutový kop. Čolič ho s přehledem proměnil. Dynamo znovu ukázalo, že venku umí. Z jedenácti utkání na cizích hřištích prohrálo jediné.

21. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)
Branky: 72. Bartek - 79. Čolič z pen. Rozhodčí: Hocek - Paták, Hrabovský - Hrubeš (video). ŽK: Bartek, Jindřišek - Havel. Bez diváků.
Bohemians: Le Giang - Hůlka, Krch (86. Novák), Bederka - Vaníček (46. Bartek), Jindřišek, Květ, Hronek (86. Keita), Vondra - Necid (80. Puškáč), Pulkrab (46. Dostál). Trenér: Klusáček.
Č. Budějovice: Vorel - Havel, Králik, Talověrov (75. Mršič) - Čolič, Havelka, Valenta (87. Čavoš), Javorek (68. Vais), Skovajsa - Alvir - Brandner. Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: