Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 1:4Kometa popáté za sebou neztratila, vyhrála v Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Mueller 0 : 1
19. Schneider 0 : 2
20. Jergl 1 : 2
40. Bartejs 1 : 3
57. Schneider 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v utkání 49. extraligového kola na ledě Hradce Králové 4:1. Popáté za sebou si tak připsali plný bodový zisk a bodovou sérii protáhli na sedm utkání, z nichž v šesti zvítězili. Dva góly vítězů zaznamenal útočník Peter Schneider. Východočeši porážkou vypadli z první čtyřky.

Foto: David Taneček, ČTK

Brněnští hokejisté slaví vstřelený gól proti Mountfieldu.

Článek

Hosté byli v úvodním dějství o něco aktivnějším celkem a vyjádřili to také gólově. Ve 14. minutě otevřel se štěstím skóre kanonýr Mueller, jehož zásah sudí potvrdili až po přezkoumání videa. Domácí brzy nato mohli srovnat v přesilovce, jenže nebyli úspěšní. Hosté naopak stejnou situaci zvládli a zásluhou Schneidera vedli už 2:0. Jen sedm sekund před přestávkou ale kontroval rovněž v početní výhodě Jergl.

Ve druhé dvacetiminutovce Východočeši promarnili přesilovku. Před polovinou základní hrací doby usedl k trestoměřičům Kučeřík a Klimeš se měl co ohánět, aby uhájil svou branku od pohromy před dotírajícím útočníkem Růžičkou. Právě Klimeš se hodně zapotil ve 38. minutě při Smoleňákově ráně. A když chybělo do druhé přestávky odehrát jen 48 sekund, vrátil Brňanům dvoubrankový náskok Bartejs.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michael Gaspar z Hradce Králové, Peter Schneider z Brna a brankář Hradce Králové Štěpán Lukeš.

Na začátku třetí třetiny Lukeš fantasticky vychytal Zaťoviče. Hostům udržel naději na zvrat i v 55. minutě, když se vyznamenal proti zakončení Vincoura. V 56. minutě navíc fauloval Lev a jeho trest byl nakonec o půl minuty kratší: Královu parádní nabídku zužitkoval Schneider. Domácí už neměli na zdramatizování koncovky čas ani síly, hráči Brna si cennou výhru bezpečně pohlídali.

49. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Jergl (Kelly Klíma, Graňák) - 14. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 19. Schneider (Zaťovič, F. Král), 40. Bartejs (Mueller), 57. Schneider (F. Král, P. Holík). Rozhodčí: Pražák, Kika - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Bez diváků.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Graňák, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - Kelly Klíma, Lev, J. Veselý - Smoleňák, Koukal, Pilař - Jergl, Kevin Klíma, Perret. Trenér: V. Růžička st.
Brno: Klimeš - Bartejs, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Trška - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Rákos, Valský - Schneider, Kusko, D. Bondra - Malý, Střondala, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice