Hlavní obsah

Nervy, ale slávistická série dál pokračuje. Však to také bude Trpišovského něco stát

Uherské Hradiště

Ulevilo se mu. A moc. „Však to také byly nervy. A hodně hrubě odpracovaný zápas,“ přiznával kouč Slavie, že si v duelu se Slováckem vytrpěl své. Aby ne, když jeho tým v Uherském Hradišti dvakrát prohrával a musel partii se svým posledním ligovým přemožitelem otáčet. Zvládl to, takže Jindřich Trpišovský přiznal: „Něco ze mě kluci stáhnou. Za pětačtyřicáté narozeniny, Leicester, teď za sérii.“

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nicolae Stanciu ze Slavie ozdobil svůj parádní výkon proti Slovácku dvěma góly.

Článek
Fotogalerie

Přesně před rokem 1. března padl úřadující mistr v lize naposledy právě v Uherském Hradišti. Dvaatřicet duelů potom nepohrál, jenže v nedělním odpoledni měl zase namále. A znovu v utkání se Slováckem.

„To proto, že v první půli to byl od nás profesorský výkon. Chladný, studený, prostě špatný, zatímco Slovácko hrálo skvěle," nepopíral trenér Pražanů, že o přestávce řekl hráčům své a chystal hned tři změny v sestavě. Po dvou inkasovaných gólech, kdy obrana zaspala a brankář Kolář se pokaždé po míči putujícímu za jeho záda jen díval, nebylo divu.

„Měli jsme zase v hlavách stav hřiště, na němž se nedalo kombinovat, scházela nám agresivita a potřebný hlad, na Zimovi, Kuchtovi i dalších hráčích se projevovala únava ze čtvrtečního pohárového duelu v Leicesteru," vypočítával Trpišovský, co všechno mu ve hře jeho týmu scházelo.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský při utkání.

Proto také hned trojnásobná rošáda po hodině hry. „Přemýšleli jsme o nich už o poločase, ale zvažovali jsme, kam s Oscarem. Hrál výborně, ale my potřebovali dostat na místo podhrotového hráče Lingra," vysvětloval slávistický kouč, proč ještě vyčkával do třiašedesáté minuty.

„To už jsme ale věděli, že zbytek utkání bude jen o soubojích a boji ve vzduchu, a že jestliže nějaké góly padnou, pak po rohových kopech, standardních situacích či centrovaných míčích," glosoval nasazení Masopusta, Lingra a také Kačaraby.

V případě ukrajinského legionáře tah trochu nečekaný, protože po lednovém příchodu do Edenu nastoupil v sešívaném dresu jen na 74 minut ve Zlíně. A to ještě proto, že se tam Hovorka zranil a střídání bylo nutností.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu v utkání proti Slavii.

„Taras je výborným hlavičkářem, navíc se dovede svou figurou prosadit, stejně jako na sebe stahovat protihráče a vytvářet tím prostor ostatním. A k tomu jeho rychlost a střela," kvitoval Trpišovský tah, jenž mu dokonale vyšel.

Slavia po příchodu zmiňovaného tria promptně vyrovnala, a právě Lingr dal nakonec i vítězný gól. V nedělním duelu už třetí do sítě Slovácka, které po Novém roce v domácích zápasech neinkasovalo ani jednou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Střídající Ondřej Lingr dokonal třetím gólem obrat Slavie v souboji se Slováckem.

„A to si ještě Sima zahrál tentokrát i na brankáře a jednu branku chytil," žertoval trenér, když si vybavil mladého senegalského smolaře, jak tělem zastavuje Masopustovu střelu mířící do sítě Slovácka.

Nikdo mu to samozřejmě nevyčítal, neboť Stanciu parádní trefou z přímého kopu a Lingr hlavičkou korunující obrat se postarali o to, že série Slavie bez prohry se natáhla na 33 zápasů.

„Slovácko je momentálně v nejlepší formě ze všech ligových mužstev, zatímco náš výkon nebyl optimální. Po dvou předchozích venkovních remízách jsme ale potřebovali vyhrát, abychom mířili dál za titulem," byl Lingr nadmíru rád, že důležitým gólem zařídil pokračování slávistické série a hlavně import tří bodů.

Reklama

Související témata: