Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 2:1 PPBulíř rozhodl v prodloužení o výhře Liberce nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kodýtek 0 : 1
36. Gríger 1 : 1
63. Bulíř 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 49. extraligovém kole na svém ledě Plzeň po velkém boji 2:1 v prodloužení. Domácí v závěru ubránili hned dvě dvojnásobná oslabení po sobě a v čase 62:36 jim výhru vystřelil útočník Michal Bulíř. Bílí Tygři tak oplatili svému soupeři čtyři dny starou porážku z plzeňského ledu, kde se radovali domácí z výhry po nájezdech. Severočeši se díky dvoubodovému zisku vrátili při zaváhání Hradce Králové do elitní čtyřky tabulky, Škoda zůstává šestá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Plzně Dominik Pavlát po inkasování rozhodujícího gólu v Liberci.

Článek

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran a hra se odehrávala především ve středním pásmu. Po pěti minutách dostala Plzeň možnost první přesilové hry, Pavelku však prakticky neohrozila. V závěru oslabení se navíc do brejku dostal Pavlík, forhendovým blafákem ale Pavláta nepřekonal. Poté hráli v početní výhodě také domácí, ani oni však svou výhodu nesehráli dobře. V závěru první části si ještě dobrý tlak vytvořila elitní formace Liberce, jenže Pavlát s vypětím všech sil hostující branku uhájil.

Na začátku druhé části hráli Severočeši přesilovku, jejich nápor ale přibrzdil faul Birnera. Skóre se poprvé měnilo ve 25. minutě, když si před brankou našel odražený kotouč Kodýtek a poslal Škodu do vedení. Bílí Tygři mohli okamžitě vyrovnat, Knotovo nahození od modré čáry ale zastavila tyč. Domácí se i nadále tlačili za vyrovnáním a velkou šanci měl Lenc - Pavlát skvěle zasáhl. Poté hráli Liberečtí v početní výhodě a dočkali se zaslouženého vyrovnání, když po pěkné kombinaci s Najmanem a Vlachem zakončoval do zcela odkryté branky Gríger - 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v zápase proti Plzni Michal Bulíř z Liberce.

Bílí Tygři pokračovali v aktivitě také po druhé přestávce a dobrou šanci měl Musil, Pavlát ale jeho ostrou ránu vyrazil. V následné přesilovce domácích si plzeňský brankář poradil i s Vlachovou dělovkou. Další příležitost měl po Dernerově průniku Gríger, Pavlát byl opět na místě. Z rychlého protiútoku zahrozila také Plzeň, Straka ale v gólové pozici Pavelkovu branku trestuhodně přestřelil.

Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny putoval na trestnou lavici Birner, jehož po minutě následoval Knot. Plzeňští tak měli ve dvojnásobné početní výhodě ideální příležitost, jak strhnout zápas na svou stranu. Rozhodnutí měl na holi Kodýtek, Pavelka však fantastickým zákrokem svůj tým podržel a zápas tak dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase pokračovala Škoda v klasické přesilovce a po Vitáskově technickém přestupku opět i ve výhodě o dva hráče. Liberec se však i s Pavelkovým přispěním dokázal skvěle ubránit. A hosty mohly nevyužité přesilovky mrzet o to víc, když po Lencově průniku vystřelil v 63. minutě Liberci důležitý druhý bod Bulíř.

49. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Gríger (J. Vlach, A. Najman), 63. Bulíř (Lenc) - 25. Kodýtek (P. Musil). Rozhodčí: Hradil, Vrba - Ganger, Rampír. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Bez diváků.
Liberec: J. Pavelka - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Rychlovský, Šír, D. Špaček. Trenér: Augusta.
Plzeň: Pavlát - Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, L. Kaňák, V. Lang, Houdek - Gulaš, P. Musil, M. Lang - Pour, Kracík, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: