Hlavní obsah

Se Slavií padlo, teď odolává nákaze. Po Spartě jde do karantény další z lídrů

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Zažívají mimořádnou sezonu. Skvělou sérii fotbalistů Slovácka ukončila v neděli po velkém boji až vedoucí Slavia. Tým z Uherského Hradiště teď má ovšem problém poplatný neklidné době. V mužstvu se objevilo více případů nákazy covidem a na klub byla uvalena karanténa. Nejbližší dva ligové zápasy fotbalistů Slovácka proti Pardubicím a v Olomouci byly v důsledku nákazy odloženy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Stanislav Hofmann ze Slovácka a Ondřej Kúdela ze Slavie.

Článek

Sešívaní mašírují za dalším titulem. Nejenže fotbalisté Slavie zvládají náročný program na třech frontách a v domácí soutěži stále drží neporazitelnost. Jejich nejbližší pronásledovatelé se navíc perou s koronavirem.

Kvůli čínské chřipce je aktuálně v karanténě druhá Sparta. Musela odložit ligové duely s Příbramí i Jabloncem a pohárový s Baníkem. Pokud výsledky testů dovolí, s tréninkem bude moci začít až v sobotu.

Teď padá pohroma doby také na třetí Slovácko. Podle iSport.cz mělo pozitivní výsledek 11 hráčů a také hlavní trenér Martin Svědík.

Nejbližší dva ligové zápasy Slovácka proti Pardubicím a Olomouci proto byly odloženy. Kvůli většímu počtu případů nákazy koronavirem poslala tým krajská hygienická stanice do karantény. V tiskové zprávě o tom informuje Ligová fotbalová asociace.

Proti Pardubicím měl tým z Uherského Hradiště nastoupit v Praze v pátek, v Olomouci měl hrát v neděli 14. března. O náhradních termínech zatím nebylo rozhodnuto.

Kvůli covidu-19 už v sezoně musela do karantény polovina prvoligových celků a odložena byla řada zápasů. Problémy s koronavirem měly i další týmy, které ale do izolace nemusely.

Reklama

Související témata: