Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 2:5Hotovo za třetinu! Škoda dominovala a křísí naději na čtyřku, Hradec je venku ze hry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Gulaš 0 : 1
15. Eberle 0 : 2
16. Kodýtek 0 : 3
35. Malát 0 : 4
39. Gulaš 0 : 5
51. Pilař 1 : 5
55. Veselý 2 : 5
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Plzně živí před závěrečným kolem základní části Tipsport extraligy stále naději na první čtyřku, která zaručí přímou účast ve čtvrtfinále. Parta trenéra Čiháka na ledě hradeckého Mountfieldu kralovala a o svém triumfu rozhodla už v první třetině, v níž se urvala do třígólového trháku. Na páteční výhře 5:2 se dvěma trefami podílel kanonýr Gulaš.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Plzně (zleva) David Kvasnička, Jan Eberle, Filip Přikryl a Martin Dočekal se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Škoda byla v první třetině k nezastavení. Její brankostroj odstartoval Gulaš, k němuž se odrazil puk od zadního mantinelu a hostující kapitán našel z těžkého úhlu skulinu na bližší tyči. Plzeňští nevyužili další příležitosti, byť Straka byl k druhému zásahu opravdu kousek. Bekhendem už překonal Lukeše, šourající kotouč však stihl na brankové čáře vyškrábnout holí obránce Pavlík.

Hosté neslavili a málem pykali. Perret byl faulovaný, jenže Smoleňák z trestného střílení nesrovnal. Udeřilo tedy na druhé straně. Maláta po přihrávce Straky ještě vychytal Lukeš, pak ale obdržel kotouč před branku Eberle a zametl ho za záda hradeckého gólmana. A když se o 67 sekund později trefil ranou pod horní tyč i Kodýtek, vedli Západočeši rázem o tři góly.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Mountfieldu HK Štěpán Lukeš po třetím inkasovaném gólu s Plzní.

Po pauze se domácí snažili o kontaktní trefu, jenže na skvělého Frodla nenašli recept. Plzeňský muž s maskou se vytáhl proti pokusům Veselého i Pilaře. Na ledě přesto dál vládli Západočeši. Nejprve velkou šanci neproměnil Gulaš, který pálil z mezikruží. Poté se neprosadil ze samostatného úniku ani Straka. Na druhé straně nepropasíroval puk do sítě Kelly Klima a hosté záhy počtvrté trestali.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Frodl a Jordann Perret z hradeckého Mountfieldu.

Z rychlé akce Straka předložil puk Malátovi a Lukeš kapituloval popáté. Pátý hřebíček do hradecké rakve zatloukl v přesilovce Gulaš, který se z první parádně trefil.

V závěrečné části se Hradečtí snažili alespoň o čestný zásah. Frodl několikrát podržel svůj tým, přesto se z čtvrtého čistého konta v sezoně netěšil. V 51. minutě nejprve rozezvučel tyč Kevin Klima, aby z dorážky do odkryté branky přece jen rozvlnil síť Pilař. Navíc pět minut před koncem šikovně ztečoval ránu Lva do sítě Veselý a bylo to rázem 2:5. Drama se ovšem pod Bílou věží nekonalo. Hradečtí zabrali pozdě a po porážce definitivně ztratili šanci na elitní čtyřku.

51. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 2:5 (0:3, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 51. Pilař (Kevin Klíma), 55. J. Veselý (Lev, Smoleňák) - 4. Gulaš (V. Lang, P. Musil), 15. Eberle (Dočekal), 16. Kodýtek (Rob, Budík), 35. Malát (P. Straka, Kvasnička), 39. Gulaš (Kodýtek, Budík). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Bez diváků.
Hradec Králové: Š. Lukeš - F. Pavlík, Nedomlel, Graňák, Šalda, Gaspar, Čáp - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - J. Veselý, Lev, Smoleňák - Kelly Klíma, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.
Plzeň: Frodl - Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, L. Kaňák, V. Lang, Vráblík - Gulaš, Mertl, P. Musil - Rob, Kodýtek, F. Suchý - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Dočekal. Trenér: Čihák.

Reklama