Hlavní obsah

Burnley - Arsenal 1:1Vydrův tým obral o body Kanonýry, Leicester přenocuje druhý

Aktualizováno

Fotbalisté Burnley s Matějem Vydrou v sestavě remizovali v domácím utkání 27. kola anglické ligy s Arsenalem 1:1. V závěru sudí odpískal penaltu pro londýnský celek a dokonce vyloučil domácího hráče, ale po konzultaci s videorozhodčím oba verdikty odvolal a na dělbě bodů už se nic nezměnilo. Leicester brankou v 87. minutě dotáhl obrat na stadionu Brightonu, kde zvítězil 2:1, a přenocuje na druhém místě tabulky.

Foto: Peter Powell, Reuters

Útočník Burnley Matěj Vydra (vpravo) v souboji s obráncem Arsenalu Davidem Luizem.

Článek

Arsenal dostal brzy do vedení kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang, který v Premier League nevstřelil více branek jinému týmu než právě Burnley. Další příležitosti ale kapitán Kanonýrů ani jeho spoluhráči neproměnili a sami dali ještě před přestávkou soupeři šanci na vyrovnání. Vydra zahájil napadání rozehrávky soupeře a donutil Granita Xhaku uvnitř vlastního pokutového území k riskantní přihrávce, která se odrazila od hrudníku Vydrova útočného parťáka Chrise Wooda a zapadla do sítě.

Zlomový moment pak mohl nastat v 84. minutě, kdy obranný zákrok Erika Pieterse posoudil rozhodčí jako hru rukou. Hráči dal červenou kartu a nařídil pokutový kop. Zasáhl ale VAR, penalta se nekopala a domácí pokračovali v plném počtu hráčů. Patnácté Burnley čeká pět zápasů na výhru, vyválčilo v této sérii ale čtyři remízy. Arsenal zůstal desátý.

Foto: Jon Super, Reuters

Matěj Vydra pálí na branku Arsenalu.

Leicester slaví výhru poprvé od vyřazení v Evropské lize od Slavie Praha. Po prohře s Arsenalem (1:3) a remíze na hřišti Burnley (1:1) to ani tentokrát nevypadalo s Liškami dobře, protože už od 10. minuty domácí vedli po střele Adama Lallany. Srovnat se hostům povedlo v 62. minutě, pas Youriho Tielemanse zužitkoval Kelechi Iheanacho přehozením vyběhnuvšího brankáře. Tři minuty před koncem Leicester obrat dokonal, po více než čtyřech letech se v anglické lize trefil Daniel Amartey.

Leicester se výhrou posunul před Manchester United, který má k dobru nedělní městské derby s City. Brighton je po třetí prohře po sobě jen tři body od sestupového pásma.

Southampton zvítězil na hřišti posledního Sheffieldu 2:0, i když se musel už od 13. minuty obejít bez svého nejlepšího střelce Dannyho Ingse, který se zranil. Ještě do poločasu zařídil hostům vedení proměněnou penaltou kapitán James Ward-Prowse, po změně stran zpečetil 22. prohru Sheffieldu z 28 ligových utkání střídající Che Adams.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Burnley - Arsenal 1:1 (39. Wood - 6. Aubameyang)
Sheffield United - Southampton 0:2 (32. Ward-Prowse z pen., 49. Adams)
Aston Villa - Wolverhampton 0:0
Brighton - Leicester 1:2 (10. Lallana - 62. Iheanacho, 87. Amartey)

Reklama

Související témata: