Hlavní obsah

Hellas Verona - AC Milán 0:2Barák porážku s favoritem neodvrátil

Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán zvítězili v 26. kole ve Veroně 2:0. Za domácí Hellas odehrál 54 minut český reprezentační záložník Antonín Barák. AS Řím porazil na svém hřišti 1:0 Janov. Vlci se posunuli v neúplné tabulce na čtvrté místo o bod před Bergamo, které má k dobru pondělní dohrávku s vedoucím Interem Milán. Jakub Jankto odehrál celý zápas při remíze Sampdorie Janov 2:2 s Cagliari.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Antonín Barák z Verony.

Článek

AC Milán se musel znovu obejít bez zraněného nejlepšího střelce týmu Zlatana Ibrahimovice, gólově ho ale zastoupili Rade Krunič a Diogo Dalot. Rossoneri opět dostali pod tlak městského rivala Inter, na který ztrácejí ze druhého místa tři body. Verona je osmá.

Jediný gól utkání AS Řím - Janov vstřelil v 24. minutě hlavou po rohovém kopu Gianluca Mancini. Italský stoper dal svou 11. branku v Serii A, pošesté se prosadil ze vzduchu.

Římané zvítězili na svém hřišti podesáté v sezoně a potvrdili bilanci nejlepšího domácího týmu soutěže. Janov čeká na tříbodový zisk pět zápasů a zůstává na 13. pozici.

Sampdoria prohrávala ještě v 78. minutě 0:1, pak ale slepenými góly Bartosze Bereszyňského a Manola Gabbiadiniho skóre otočila. Cagliari ani potřetí za sebou v lize neprohrálo, v šesté minutě nastavení srovnal ranou ze střední vzdálenosti Radja Nainggolan. Sampdoria zůstává po remíze desátá, Cagliari je sedmnácté.

Crotone zvítězilo po sérii sedmi porážek 4:2 nad FC Turín a oživilo své šance na záchranu v soutěži. Dvěma góly se na důležitém vítězství podílel nejlepší střelec týmu Simy. Crotone, které na začátku týdne vyměnilo kouče, ztrácí na nesestupové příčky sedm bodů, Turín dva body.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
AS Řím - FC Janov 1:0 (24. Mancini)
Crotone - FC Turín 4:2 (27. z pen. a 54. Simy, 80. Reca, 90.+4 Únas - 45. Mandragora, 84. Sanabria)
Fiorentina - Parma 3:3 (28. Martínez Quatra, 42. Milenkovič, 90.+4 vlastní Iacoponi - 32. Kucka z pen., 72. Kurtič, 90. Mihaila)
Hellas Verona - AC Milán 0:2 (27. Krunič, 50. Dalot)
Sampdoria Janov - Cagliari 2:2 (78. Bereszyňski, 80. Gabbiadini - 11. Joao Pedro, 90.+6 Nainggolan)
Neapol - Boloňa 3:1 (8. a 76. Insigne, 65. Osimhen - 73. Soriano).

Reklama

Související témata: