Hlavní obsah

Karviná - Brno 1:1Slezané udrželi ligovou neporazitelnost se Zbrojovkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Tavares 1 : 0
66. Pernica 1 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné remizovali ve 22. kole první ligy s Brnem 1:1 a neprohráli ani šesté vzájemném utkání v nejvyšší soutěži. Slezany poslal do vedení v úvodu Rafael Tavares, po hodině hry vyrovnal Luděk Pernica. Domácí jsou po čtvrté ztrátě za sebou v neúplné tabulce dvanáctí. Zbrojovka prodloužila sérii bez ligové výhry na pět zápasů a zůstává na sestupovém šestnáctém místě se ztrátou čtyř bodů na patnáctou Mladou Boleslav.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tomáš Jursa z Karviné a Jakub Přichystal z Brna.

Článek

Karvinští potvrdili, že se jim proti Brnu v posledních letech daří a už v 11. minutě šli do vedení. Zmatků v hostující obraně využil Tavares pohotovou střelou k pravé tyči Floderovy branky. Pro brazilského záložníka šlo o třetí gól v této ligové sezoně.

Netrvalo dlouho a Zbrojovka mohla vyrovnat, když se do dobré střelecké pozice dostal Růsek. Svou ranou však trefil jen spoluhráče Hladíka a proti dorážejícímu Pernicovi zasáhl dobře brankář Bolek.

Ze strany Brna, které mělo s 16 brankami před zápasem druhý nejhorší útok ligy, šlo však v první půli o jednu z mála příležitostí. Trenér Dostálek proto své hráče hlasitě pobízel, aby zrychlili přesun do útoku a zkoušeli pozornou domácí obranu dostal více pod tlak.

Pět minut před koncem prvního poločasu se ještě dostal k nebezpečné ráně na hranici pokutového území Štěpanovský, ale Bolek míč pohotově vyrazil.

Třiatřicetiletý záložník patřil k nejaktivnějším hráčům Brna i po přestávce. Nejprve si po pádu v pokutovém území žádal odpískání penalty a v 59. minutě se dostal do další nadějné pozice. Jeho střelu zablokoval Bartošák.

Karviná se snažila o rychlé protiútoky a po jednom z nich se až k Floderovi dostal Herc. Nicméně neuspěl a hosté se dočkali vyrovnání. Závar před karvinskou bránou sice ještě Růsek s Přichystalem nevyužili, ale po následném na krátko zahraném rohu skvěle odcentroval Pachlopník a Pernica v 66. minutě přesnou hlavičkou nedal Bolkovi šanci.

Brněnští pak mohli dokonat obrat minutu před koncem, kdy se po přihrávce Fila dostal ke střele Růsek, ale těsně minul. Zbrojovka tak včetně domácího poháru nevyhrála šestý soutěžní zápas po sobě.

Fotbalová liga - 22. kolo:
MFK Karviná - Zbrojovka Brno 1:1 (1:0)
Branky: 11. Tavares - 66. Pernica. Rozhodčí: Franěk - Horák, Vodrážka - Orel (video). ŽK: Jursa, Mangabeira - Hlavica, Fila. Bez diváků.
Karviná: Bolek - Jursa, Santos, Šindelář, Bartošák - Smrž (74. Qose), Mangabeira - Mikuš (47. Sinjavskij), Herc (90.+3 Kokovas), Tavares (74. Haša) - Papadopulos (90.+3 Janečka). Trenér: Jarábek.
Brno: Floder - Šural, Hlavica (46. Dreksa), Pernica - Bariš (64. Přichystal), Sedlák - Štěpanovský (64. Reiter), Pachlopník, Moravec - Růsek, Hladík (46. Fila). Trenér: Dostálek.

Reklama