Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 1:4Liberec si zajistil čtvrtfinále, Vítkovice se bojí o Lakatoše

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Musil 0 : 1
9. Hanousek 0 : 2
12. Doudera 1 : 2
15. Knot 1 : 3
58. Lenc 1 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Liberce výhrou 4:1 ve Vítkovicích v závěrečném 52. kole základní části extraligy uhájili před Plzní čtvrté místo a zajistili si účast ve čtvrtfinále. Ostravský celek nenavázal na předchozí tři vítězství, ale díky porážkám týmů pod sebou zůstal osmý. Předkolo play off načne ve středu doma proti brněnské Kometě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Článek

Hosté se ujali vedení v sedmé minutě dvě vteřiny před koncem přesilové hry, když Musil zblízka dorazil do branky Vlachovu ránu. O necelé dvě minuty později přidali Bílí Tygři druhý zásah po Hanouskově střele od modré čáry. Vítkovice snížily ve 12. minutě. Kalus přihrál zpoza branky mezi kruhy na Douderu, který propálil Kváču. Třiadvacetiletý bek zaznamenal první gól v sezoně.

Liberec si vzal dvougólový náskok zpátky v 15. minutě. Birner vyslal dopředu Lence, který zvolil nahrávku na druhou stranu na zakončujícího Knota.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Vitásek z Liberce se sklání ke zraněnému útočníkovi Vítkovic Dominiku Lakatošovi.

Následně domácí po Vitáskově faulu kolenem přišli o nejlepšího střelce týmu v tomto ročníku Lakatoše. Bývalý hráč Liberce zamířil i s pomocí vítkovické střídačky do šatny a do zbytku zápasu už nezasáhl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Vítkovičtí Lukáš Krenželok, zraněný Dominik Lakatoš, Roman Polák a Jan Hruška.

V prostřední části se skóre nezměnilo, přestože si obě mužstva vytvořila několik šancí. Tu největší měl v oslabení ve 24. minutě domácí útočník Mallet, bekhendem ale trefil tyčku.

Ve třetím dějství ubylo šancí. Konečný výsledek stanovili hosté v 58. minutě. Lenc si potáhl puk na mezikruží a překonal Svobodu. V závěru se domácí brankář vyznamenal proti Musilově střele zblízka. Po dvou bodech si za Severočechy připsali Birner, Lenc, Musil a Vlach. Liberec zdolal Vítkovice potřetí v sezoně. Do čtvrtfinále vstoupí ve středu 17. března.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. L. Doudera (M. Kalus, Flick) - 7. A. Musil (J. Vlach, Rosandič), 9. Hanousek (Gríger, J. Vlach), 15. Knot (Lenc, Birner), 58. Lenc (A. Musil). Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7, navíc J. Hruška (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Pyrochta, L. Kovář, Koch, R. Černý, L. Doudera, od 21. navíc Machů - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Dej, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články