Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 3:0Zlín se se sezonou rozloučil výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Karafiát 1 : 0
21. Václavek 2 : 0
50. Ferenc 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledního Zlína se rozloučili s extraligovým ročníkem domácí výhrou v 52. kole nad Litvínovem 3:0. Berani si tak připsali první úspěch po sedmi zápasech. Severočeši promarnili šanci na posun z 11. až na 8. místo a neuspěli poprvé po sérii šesti vítězství. Ve středu tak začnou předkolo play off na ledě Hradce Králové.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Daniel Huf během utkání s Litvínovem.

Článek

Litvínovský trenér Vladimír Országh nechal před play off odpočívat celý elitní útok Pospíšil, Hübl, Lukeš a bylo to znát. V sedmé minutě hráli hosté půl minuty přesilovku pět na tři, větší šanci si ale nevytvořili. Podobná možnost se naskytla i Beranům, ti pro změnu měli k dispozici 96 sekund hry čtyř proti třem. A skóre otevřeli v samém závěru této výhody: Gazda nabil na kruh Karafiátovi, který se ranou z první nemýlil.

Berani šli navíc hned v úvodní minutě prostředního dějství do dvougólového trháku. Honejsek vyslal do úniku Václavka, který prostřelil Godlu. Snížit mohli hosté vzápětí při trestném střílení, Hanzl ale Hufa nepřekonal. Obdobně si vedl v souboji tváří v tvář také Jarůšek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla.

Zlín toužil zakončit sezonu vítězstvím a mohl v druhé části přidat třetí trefu, Sebera ale v úniku nedokázal svou kličku dotáhnout. Těsně před přestávkou pak ještě obohatili zápas pěstním soubojem Novotný s Havelkou.

Tým Vervy už se ve třetí třetině na odpor nezmohl. Proti Svobodově ráně byla připravena lapačka Hufa a v 50. minutě dal razítko na zlínskou výhru obránce Ferenc, který uspěl nahozením od mantinelu. Litvínov sice ke konci zatlačil, Berany donutil i k oddechovému času, ani hra hostujícího celku bez gólmana ale výsledek 3:0 nezměnila.

52. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Karafiát (Gazda, Fořt), 21. Václavek (Honejsek), 50. Ferenc (Okál). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Kis, Lučan. Vyloučení: 8:7, navíc Havelka (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.
Zlín: Huf - Žižka, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Suhrada, Gazda, Matyáš Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš - Václavek, Honejsek, Okál - Luža, P. Sedláček, Sebera - J. Ondráček, Karafiát, Frömel. Trenér: R. Svoboda.
Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - P. Svoboda, Gerhát, M. Látal - L. Stehlík, Slavík, Žejdl - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice